Головна  →  Новини  →  6 жовтня 2015

Виставка учнів Дитячої школи мистецтв №5 Оболонського району м.Києва в Українському домі

26 вересня 2015 року з нагоди 1000-річчя  від початку правління Ярослава Мудрого в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім»  відбувся І Міжнародний фестиваль «Київ – місто єднання». 

Юним художникам, вихованцям Дитячої школи мистецтв № 5 Оболонського району, було надано честь - представляти Україну та її талановиту молодь у центральному холі Українського дому.

Яскрава церемонія відкриття відбувалася на фоні тематичної експозиції  з       30 робіт юних оболонців, присвячених миру та єднанню, в  яких проникливо та щиро  відобразилася любов та ніжність до рідної України. «Діти за мир» Олени Сокиржинської, «Птах миру» Ольги Маляренко, «Моя Україна» Анни Нікітіної, «Струмкого щастя світле пізнання» Олександри Печерської, «Крила Премудрості» Олександри Пилипенко та «Блага вість місту» Олександри Потапчук  викликали багато  емоцій  та схвальних відгуків учасників та гостей фестивалю.                          

Депутат Київради Ігор Федоренко  зі сцени концертної зали  Українського дому нагородив дипломами вихованців художнього відділення Дитячої школи мистецтв № 5 та подякував за творчість та майстерність їх викладачам Підкурганній Ю.О., Діденко О.В., Русанович О.В., Іватьо О.В. та заступнику директора ДШМ № 5 Андреєвій Г.Б.

Організатори фестивалю – Міжнародні благодійні фонди «Соняшник» та «Відкрите серце», депутат Київської міської ради Ігор Федоренко взяли за мету продемонструвати  українцям та міжнародній спільноті, яким є світ без війни, де кожна країна  багата власними культурними традиціями та звичаями. Численні гості фестивалю, в якому прийняли участь більше 10 іноземних представництв, отримали не тільки можливість поринути у захоплюючу подорож країнами світу, ближче познайомитися з їх самобутньою  культурою, а й порадіти яскравим та глибоким за смислом роботам вихованців Дитячої школи мистецтв № 5 Оболонського району.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку