КМДА Київська міська державна адміністрація


7 жовтня 2015

В Оболонському районі Києва урочисто відкрили оновлену після ремонту школу № 168

В Оболонському районі Києва урочисто відкрили оновлену після ремонту школу № 168

Відкрити оновлену після ремонту школу № 168 завітали до навчального закладу багато почесних гостей: мер Києва Віталій Кличко, голова Оболонської райдержадміністрації Олександр Цибульщак, депутати Київради, представники посольства США, Збройних Сил США в Європі.

«Сьогодні ми відкриваємо відремонтовану школу №168. Ремонтні роботи спільно здійснювали українська та американська сторони. Я хочу насамперед подякувати уряду США, Командуванню Збройних Сил США в Європі та Посольству США в Україні – людям, що інвестували в Україну, в освіту, в наших дітей. Хто долучився, щоб ця школа була відремонтована, оснащена сучасним ліфтом, щоб діти з особливими потребами мали можливість вільно пересуватися і з комфортом навчатися. Це дуже важливі інвестиції для нашого міста, адже це інвестиції в майбутнє», – сказав Віталій Кличко.

У школі №168 спільно навчаються здорові діти та діти з особливими потребами (85 дітей з захворюванням на дитячий церебральний параліч, 30 з яких самостійно пересуватись не можуть). Саме для цих учнів і встановили в школі спеціальний ліфт.

Уряд США у співпраці з Командуванням Збройних Сил США в Європі та відділом оборонного співробітництва Посольства США в Україні спільно зі столичною владою зробили ремонт приміщення школи, утеплили його, замінили вікна, встановили новий ліфт. Київ виділив на це 2 млн грн.

Урочисто перерізавши стрічку, керівники міста та району, гості з США оглянули школу, після чого завітали до актової зали на концерт, підготовлений школярами та педагогами. 

ФОТО



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.