Головна  →  Новини  →  8 жовтня 2015

Київрада розглядатиме електронні петиції та звернення громадян

Сьогодні на пленарному засіданні Київська міська рада підтримала проект рішення "Про затвердження Положення Київради про електронні звернення та електронні петиції".

Дане Положення визначає, що електронні звернення громадян — це викладені в електронній формі за допомогою створеної на офіційному веб-сайті Київради технічної можливості письмові пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) і скарги до Київського міського голови, депутатів Київради та міської влади загалом, а електронна петиція — це ініціатива/пропозиція/проект рішення Київради, проект розпорядження її виконавчого органу (КМДА), які опубліковані на офіційному веб-сайті на спеціально створеній платформі для збору підписів під текстом петиції, або веб-сайті громадського об'єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції.

Тобто, якщо громадянин зареєструється на веб-сайті Київради вказавши всі дані, то він матиме дозвіл у відповідному розділі заповнити типову форму звернення, яке реєструється відповідним структурним підрозділом Київради.

Щодо електронної петиції, то, після реєстрації її на веб-сайті, вона повинна набрати 10 тисяч електронних підписів протягом трьох місяців з моменту публікації, а після цього буде розглянута органами чи посадовими особами, яким вона адресована, профільними постійними комісіями Київради та винесена на пленарне засідання.

“Проте, петиція, яка не набрала необхідної кількості електронних підписів, автор може винести на обговорення знову, - зауважив один з ініціаторів рішення, заступник міського голови-секретар Київради Олексій Резніков. - Впровадження офіційної процедури розгляду електронних петицій та звернень громадян забезпечить киянам простоту та зручність в участі в ініціативах місцевого самоврядування. Зокрема, не доведеться більше збирати підписи на підтримку своїх пропозицій вручну, а потім з кіпами паперу виходжувати того чи іншого посадовця. Київ буде перший, хто вводить електронні петиції для громади”, - додав Резніков.

Електронні звернення чи петиції, які містять наклеп і образи, заклики до розпалювання національної, расової, релігійної ворожнечі, насильницької зміни державного ладу не реєструватимуться.

kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку