Головна  →  Новини  →  8 жовтня 2015

Київрада затвердила порядок організації громадських слухань

Сьогодні на пленарному засіданні Київська міська рада затвердила Порядок організації громадських слухань в м. Києві.

Документ регламентує процедуру ініціювання та порядок призначення, підготовку, проведення громадських слухань, розгляд та оприлюднення результатів слухань
Так, згідно з документом, київський міський голова, депутати Київради, посадові особи місцевого самоврядування можуть ініціювати проведення консультацій з громадськістю у формі публічних громадських обговорень шляхом видання розпорядження або ухвалення відповідного рішення.

Метою громадських слухань є надання членам територіальної громади м. Києва можливості реалізувати право безпосередньо брати участь у порушенні питань та внесенні пропозицій щодо питань місцевого значення, які належать до відання місцевого самоврядування. Відтак, на громадські слухання можуть бути винесені: проекти та програми, що виконуються чи плануються до виконання; звіти депутатів та посадових осіб місцевого самоврядування; звіти посадових осіб підприємств, установ та організацій комунальної форми власності; проект статуту територіальної громади; організації територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення та інших територій, що підлягають охороні; охорона об’єктів культурної спадщини; розміщення на території м. Києва екологічно небезпечних об’єктів, надання дозволів на яке належить до компетенції Київради; інші питання місцевого значення, які відносяться до відання місцевого самоврядування в м. Києві.

Аби не вносити зміни до Статуту територіальної громади м. Києва, до проекту рішення були внесені правки, згідно яких, для проведення громадських слухань треба зібрати 1000 підписів (так зазначено ).

Загальноміські громадські слухання мають проводитись не рідше 1 разу на рік, місцевих рівнів – не рідше двох разів.

Затверджені форми-зразки повідомлення про ініціативу про проведення громадських слухань та підписного листа із підписами членів територіальної громади на підтримку проведення таких розміщуються на єдиному веб-порталі територіальної громади м. Києва – www.kievcity.gov.ua.

Ініціативна група з підготовки громадських слухань сама визначає дату, місце й час проведення слухань, але має повідомити в письмовій формі Київського міського голову за 10 календарних днів до визначеної дати проведення.

Про результати громадських слухань Київрада, районна в м. Києві рада інформує членів територіальної громади у десятиденний строк.

kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку