Головна  →  Новини  →  12 жовтня 2015

В суботу на Оболоні відбувся Парад трамваїв

В суботу на Оболоні відбувся Парад трамваїв

10 жовтня в Оболонському районі біля станції метро «Оболонь» відбулось справжнє свято – Парад трамваїв.

В колоні, яка простяглася понад 250 метрів, були представлені 14 моделей трамваїв: від прабатька сучасного трамваю - «конки» (трамвай на кінній тязі) до нового комфортного трамваю польського виробництва, який став родзинкою експозиції.

Гостей свята зустрів чудовою музикою духовий оркестр, а зі сцени продовжили концерт талановиті артисти - вихованці Дитячої школи мистецтв № 5 та Центру творчості дітей та юнацтва Оболонського району м.Києва. Дитячі танцювальні колективи та юні співаки порадували дорослих і маленьких глядачів талановитими виступами та отримали за це безліч оплесків.

Під веселу музику гості експозиції, серед яких був і голова Оболонської райдержадміністрації Олександр Цибульщак, депутати діючої Київради, мали можливість вкотре переглянути трамвайний парк КП «Київпастранс», оцінивши зміни, які проходили за весь час існування трамвайного руху в місті Києві, а також здійснити подорож на дванадцяти трамваях з представлених, від ретро до найсучаснішого з них, які у різні часи перевозили столичних мешканців.          

Новий польський трамвай виробництва компанії Pesa, який прибув до Києва вночі і після проходження випробувань вийде на столичний маршрут, презентував мер Києва Віталій Кличко разом з представниками компанії Pesa.

«Сьогодні на «Параді трамваїв» ми можемо побачити різні трамваї, але я особливо радію, що тут ми бачимо новий сучасний трамвай 4-го покоління польської компанії Pesa, який прибув вночі. Це сучасний комфортний трамвай із низькою підлогою та спеціальним трапом для людей із обмеженими можливостями. Він безшумний, облаштований моніторами, системою відеонагляду, кондиціонером. У трамваї можна підключитися до Wi-Fi та підзарядити телефон. Це перший трамвай такого покоління у Києві, і я гарантую, що не останній», – зазначив Віталій Кличко.

Урочистості продовжились привітанням працівників столичного трамвайного господарства та відзначенням ветеранів праці.      

Нагадаємо, що Pesa – один із найбільших у Європі виробників колійного транспорту. Столична влада надіслала виробникам трамваїв у різних країнах листи з пропозицією співпраці з Києвом. Свою готовність співпрацювати з українською столицею висловили польська Pesa та львівський «Електрон». Компанія Pesa за результатами переговорів, які провів Віталій Кличко, надала Києву трамвай для тестувань і випробувань в умовах реального міста. А за два тижні Київ отримає трамвай від «Електрона».

Протягом 10 днів новий трамвай у рамках тестувань буде їздити київськими вулицями, а після проходження сертифікації зможе вийти на один зі столичних маршрутів.

За матеріалами kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку