КМДА Київська міська державна адміністрація


21 жовтня 2015

Відбулася урочиста лінійка з нагоди відкриття меморіальної дошки Володимиру Кульчицькому

Відбулася урочиста лінійка з нагоди відкриття меморіальної дошки Володимиру Кульчицькому

За рідну Україну, заради справедливості поклали життя вірні діти України. Серед них випускник 1964 року спеціалізованої школи № 14 ім. С.Ф. Грушевського, Герой України, Герой Небесної Сотні - Володимир Станіславович Кульчицький. Він був справжнім патріотом своєї Батьківщини, вболівав за її долю, підтримував її в боротьбі за свободу, прагнув добра та кращого майбутнього, мав активну громадянську позицію. Взимку 2013-2014 років перебував на Майдані Незалежності в Києві, де був активним учасником Революції гідності. Стояв на одній з найпотужніших барикад – на Хрещатику біля Будинку профспілок з боку Європейської площі. Перебував на другій лінії оборони, звідки подавав усе необхідне для захисту барикади. 18 лютого 2014 року загинув на барикадах внаслідок двох вогнепальних поранень.

20 жовтня 2015 року в спеціалізованій школі № 14 ім. С.Грушевського відбулася урочиста лінійка з нагоди відкриття меморіальної дошки Володимиру Кульчицькому. На заході були присутні родні та друзі Володимира Станіславовича, керівник апарату Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Совенко, учні та батьки, мешканці Куренівки.

В цей день до присутніх звернувся заступник командира 12 батальйону «Київ» полковник Вартан Рубенович Сасацян, який побажав дітям мирного неба та віри у краще майбутнє. Почесну місію відкрити меморіальну дошку було надано сину Героя - Кульчицькому Ігорю Володимировичу.

Указом Президента України Петра Порошенко № 890/2014 від 21 листопада 2014 року за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності Володимиру Станіславовичу Кульчицькому посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

Вічна Слава Героям! 

 

 

ris-001
ris-002
ris-003
ris-004
ris-005
ris-006



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.