Головна  →  Новини  →  20 листопада 2015

День української писемності та мови на Оболоні

Вже традиційно, починаючи з 1997 року, 9 листопада Україна відзначає дуже важливе для нашого сьогодення і майбуття свято - День української писемності та мови.

Розуміння актуальності свята спонукало педагогічних працівників навчальних закладів району до ініціювання проведення не просто Дня української писемності та мови, а цілого Тижня. Тому у всіх загальноосвітніх навчальних закладах району, починаючи з 9 листопада і закінчуючи 13 листопада 2015 року, панувало загальне пожвавлення, викликане підготовкою та проведенням Тижня української писемності та мови.

Попередньо науково-методичним центром управління освіти було обговорено та розроблено орієнтовний план проведення Тижня із зазначенням конкретних заходів для різних вікових категорій школярів, надано методичні рекомендації щодо проведення цих заходів. І  педагоги, і учні не залишилися байдужими до проблем рідного слова. Вони разом готували літературно-музичні композиції, писали вірші, малювали стінгазети, шукали забуті українські слова та крилаті вислови, розучували пісні на конкурс кращого виконавця української народної пісні, повторювали правила української граматики, щоб з честю написати диктант і стати кращим знавцем українського правопису, готували виставки кращих творів українських письменників, що вже стали класиками світової культури, і тих українських письменників, яким ще лише судилося колись ними стати... Пробували школярі і власний талант журналіста, коректора, редактора, взявши участь у районному конкурсі творчих робіт для старшокласників «Патріотизм нації - первинний чинник розквіту та життєствердження держави». У багатьох загальноосвітніх закладах району підтримали акції «Півгодини українському слову» (написання диктантів на тему історії та розвитку української мови та писемності), «Україні - українське слово!» (день спілкування лише українською мовою), «Подаруймо нове життя українській книзі!» (ремонт та реставрація книг у шкільних бібліотеках).

Справжнім святом для учнів стало проведення І (шкільного) етапу ХVI Міжнародного конкурсу української мови ім. Петра Яцика, що, знову ж таки, традиційно, щороку стартує саме 9 листопада.

Хочеться вірити, що українське слово нарешті відродиться і по праву займе своє почесне місце серед інших мов світу, а сьогоднішні учасники заходів Тижня української писемності та мови з гордістю і шаною нестимуть його людям.

 

3
5
6
7
8
 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку