Головна  →  Новини  →  25 листопада 2015

Для переселенців, які проживають в пансіонаті «Джерело», знайдено нові житлові приміщення

24 листопада у приміщенні Київської міської державної адміністрації відбулася нарада за участю заступників голови КМДА Петра Пантелеєва та Михайла Радуцького щодо подальшого забезпечення належними житловими умовами громадян, які тимчасово перебувають у приміщенні пансіонату «Джерело». Це понад 260 громадян, переміщених з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Як відомо, у березні 2014 року вимушені переселенці самовільно заселилися до пансіонату «Джерело», який знаходиться у приватній власності. З того часу міська влада намагається знайти альтернативне житло, аби вирішити проблеми переселенців. Частина громадян переселилася в інші регіони, де для них забезпечили більш придатні житлові умови. Адже на сьогодні з технічних причин неможливо забезпечити опалення приміщень пансіонату. Це, насамперед, несе загрозу здоров’ю громадян, які тимчасово перебувають у приміщенні пансіонату «Джерело».

Міськими службами знайдено житлові приміщення у модульних будинках у містах Запоріжжя, Кривий Ріг, Нікополь на більш як 700 місць. Там передбачені місця з належними умовами для проживання і столична адміністрація, за необхідності, готова взяти на себе організацію та витрати, які стосуються переїзду. Крім того, поки триватиме процес переїзду, розглядається варіант забезпечення опалення та гарячого водопостачання через встановлення модульної котельної, яка працюватиме на альтернативних видах палива. Наразі здійснюється пошук фінансового джерела для закупівлі обладнання, в тому числі залучаються волонтерські фонди та організації.

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку