Головна  →  Новини  →  27 листопада 2015

У Пущі-Водиці активісти виявили проект по забудові котеджами паркової зони

У Пущі-Водиці активісти виявили проект по забудові котеджами паркової зони

 
Нині у багатьох парках міста кияни опікуються розвитком зелених зон. Не стала винятком і Пуща-Водиця, де громадські активісти вирішили допомогти і району, і Київзеленбуду з реконструкцією парку. І яке ж було їхнє здивування, коли до них потрапив проект землеустрою, за яким безпосередньо у парку «Пуща-Водиця» передбачалося відвести приватним особам 9 земельних ділянок! 
Ці наділи розташовані вздовж вулиці Новикова-Прибоя (це західна околиця Пущі-Водиці), між 4-ю та 5-ю лініями. Тут, у глибині парку, є старовинна двоповерхова будівля, в якій розташовано 3-й територіальний відділ Оболонського районного управління ГУМВС у Києві. І між нею та вулицею спритники намагалися відтяти у парку 9 ділянок по 10–12 соток кожна. Сотка землі тут коштує близько 10 тисяч доларів, тож ідеться про оборудку на майже мільйон «зелених»! 
– Цікаво, чим думав чиновник у Київземі, який брав документи і дав справі хід? Скільки людей в цьому взагалі було задіяно? – запитує у бесіді з кореспондентом «Вечірки» громадський активіст Олександр Чепурко. – Будемо ініціювати прийняття рішень Київради щодо мораторію на виділення нових ділянок у Пущі-Водиці. 
Цей таємничий проект землеустрою, на думку Олександра Чепурка, мав виноситися на земельну комісію Київради. Активісти постійно контактують з головою Оболонського району Олександром Цибульщаком, керівниками УЗН Оболонського району, директором Київзеленбуду, тож можна сподіватися, що спільними зусиллями дерибан парку буде зупинено. 
До речі, на сайтах нерухомості відкрито продаються ділянки на західній околиці Пущі-Водиці, в районі 10–11 ліній, де вікові сосни і загальнодоступна зелена зона. Пропонують тут від 12 соток до 2 га, що безпосередньо примикають до вулиці, – аби не було проблем з комунікаціями. 

Григорій МЕЛЬНИЧУК 

vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку