Головна  →  Новини  →  30 листопада 2015

Столичні фінінспектори встановили понад 1,5 млн грн втрат під час ревізії Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського

Під час планової ревізії Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадськогоза період з 01.03.2011 по 01.09.2015 фахівці Держфінінспекції в м. Києві виявили порушення, що призвели до втрат, на суму понад 1,5 млн. грн.

Зокрема, коштами загального фонду бібліотеки було покрито видатки на комунальні послуги та оплату праці, які підлягають здійсненню за рахунок коштів спеціального фонду на загальну суму майже 930 тис. грн.

Через зайву виплату індексації заробітної плати працівникам та перерахування єдиного соціального внеску, збитки наукової установи склали понад 99 тис. грн. Ще майже 26 тис. грн бібліотека безпідставно витратила на виплату премій аспірантам. Також, встановлено порушення законодавства при нарахуванні працівникам надбавок та оплати відряджень.

Крім того, посадові особи бібліотеки не укладали договори, щодо надання платних послуг з проведення захисту дисертацій та приймання кандидатських іспитів, через що збитки бібліотеки склали майже 41 тис. грн.

Поряд з цим, в бібліотекою завищено обсяг вартості наукових робіт, що призвело до зайвих виплат понад 329 тис. грн.

З порушеннями законодавства було виплачено 51 тис. грн виконавцям наукових робіт (без підтверджуючих документів-звітів про виконання наукової роботи) та майже 27 тис. грн – підрядним організаціям, які завищили вартість і обсяги виконаних ремонтно-будівельних робіт.

Серед іншого, фахівці встановили недоотримання коштів (індексації) фізичними особами на суму більш як 1,6 млн грн., укладання ряду договорів на придбання товару без проведення процедур закупівель на суму понад 174 тис. грн., та порушення ведення бухгалтерського обліку та складання звітності.

В ході ревізії Національної бібліотеки України імені
В.І. Вернадського фахівці Держфінінспекції забезпечили усунення виявлених порушень на суму понад 1,0 млн грн.

Матеріали ревізії передано до прокуратури Голосіївського району м. Києва.

 

Прес-служба Держфінінспекції в м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку