Головна  →  Новини  →  12 грудня 2013

Старшокласники Оболонського району відвідали підприємство "Тойота - Україна"

Старшокласники Оболонського району відвідали підприємство "Тойота - Україна"

На виконання завдань Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць за сприяння голови Оболонської райдержадміністрації відбувся профорієнтаційний захід для школярів району. Завдяки тісній співпраці Оболонського районного центру зайнятості та підприємств району було організовано професіографічну екскурсію на підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота – Україна» та ТОВ «Саміт Моторз Україна». Мета екскурсії - допомога молоді у професійному самовизначенні, ознайомлення з професіями, які користуються попитом на ринку праці, з вимогами роботодавця до претендентів на вакантні місця. Разом із старшокласниками у заході взяли участь голова Оболонської РДА Василь Антонов, представники районного центру зайнятості та управління освіти.

«Вибір майбутньої професії – один із найважливіших виборів в житті людини. І тому профорієнтаційна робота зі школярами має велике значення для формування особистості та самоусвідомлення, – зазначив Василь Іванович. – Зорієнтувати молоду людину у виборі професії – наше завдання. Якщо молода людина цілеспрямовано йде до своєї мети, з інтересом вчиться, здобуваючи професію, країна отримує освіченого, зацікавленого у своїй роботі спеціаліста». Василь Іванович подякував керівництву підприємства за співпрацю у реалізації спільного завдання щодо профорієнтаційної роботи, формування мотивації та позитивного відношення учнівської молоді до робітничих професій.

Після цікавої лекції щодо дотримання правил техніки безпеки, розпочалась екскурсія, під час якої школярі змогли ознайомитьсь з діяльністю компанії, модельним рядом бренду, який офіційно представлений в Україні, а також з роботою співробітників салону та сервісу.

Учням було показано роботу станції технічного обслуговування автомобілів, принципи організації роботи та контролю за якістю і своєчасністю виконання робіт. Відвідувачі були приємно вражені спокійною обстановкою в павільйоні та чистотою. Випускники спостерігали за роботою механіків, задавали запитання і щиро дивувались різниці між тим, як собі уявляли цю роботу, і тим, що насправді побачили.

Крім того, учні із задоволенням відвідали  салон «Тойота - Україна», де ознайомилися з новинками на ринку автомобілів. По закінченню екскурсії для школярів була проведена вікторина. Найактивніші учасники отримали подарунки.

Перегляд Фото

Перейти до спискуВерсiя для друку