Головна  →  Новини  →  18 грудня 2013

На оболонську дітвору чекають веселі Новорічно-Різдвяні свята

На оболонську дітвору  чекають веселі Новорічно-Різдвяні свята

Новорічні та різдвяні свята - особливі моменти в житті кожної людини, а особливо для дітей. В ці дні малеча очікує на незвичайні сюрпризи і з нетерпінням готується до святкових заходів. Тому голова Оболонської райдержадміністрації Василь Антонов поставив завдання  керівникам структурних підрозділів РДА забезпечити належний рівень організації і проведення новорічних та різдвяних свят, організації змістовного дозвілля дошкільнят та учнів, створення необхідних умов для їх відпочинку під час новорічних та різдвяних свят.

Вже з початку грудня в навчальних закладах району  стартував конкурс «Новорічна ялинка» (новорічний малюнок, ялинкова прикраса, різдвяний сувенір, новорічна ялинка з ековідходів). З 9 грудня Центром туризму та краєзнавства учнівської молоді організовано конкурс «Вілія» (виготовлення новорічних та різдвяних прикрас, народних іграшок); 13 грудня «на Андрія» музичний театр «Намисто» організував театралізоване масове свято для мешканців Оболонського району.

18 грудня напередодні Дня Святого Миколая гостинно зустріне дітей дитячий кінотеатр «Кадр». Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених  батьківського піклування, відбудеться веселе свято із врученням солодких подарунків та покажуть цікавий кінофільм. Далі 19 грудня естафету прийме святковий захід - засвічення районної новорічної ялинки «На щастя, на добро, на Новий Рік». В цей же день до дня Святого Миколая для дітей пільгових категорій відбудеться фестиваль з катання на ковзанах «Веселі старти на льоду». Дійство розпочнеться об 11.00 в спортивно-оздоровчому комплексі ТОВ «Дивосвіт – плюс «Каток» за адресою: вул. Лайоша Гавро, 4-Г. Діти не тільки покатаються на ковзанах, а й отримають подарунки.

Підліткові клуби теж не будуть осторонь: до Дня Св. Миколая для вихованців клубів буде організовано святкові вечори. А вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями візьмуть участь у святковій програмі на роледромі ТРЦ «Дрім таун» та у Новорічній Ялинці на базі Центру.

Волонтери центру соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді традиційно пройдуть парадом Дідів Морозів та візьмуть участь у міській акції «Не забудь привітати»(збір подарунків для малозабезпечених сімей).

Низка новорічно-різдвяних заходів запланована і в закладах культури – бібліотеках, музичних школах та школі мистецтв: святкові концерти, виставки творчих робіт, конкурси новорічних прикрас.

Для підопічних Територіального центра соціального обслуговування та матеріальної допомоги  самотнім до Дня Святого Миколая відбудеться музично-поетичний захід.

З 23 грудня розпочнуться новорічні ранки для 10 тисяч вихованців дошкільних навчальних закладів. Починаючи з 26 грудня для 23 тисяч учнів загальноосвітніх навчальних закладів та 9 тисяч вихованців позашкільних закладів будуть організовані різнопланові свята новорічної ялинки: новорічні ранки, вистави, ігрові шоу-програми для дітей молодшого і середнього шкільного віку та святкові вечори, конкурси, розважальні марафони, бали, карнавали для учнів старших класів.

З метою забезпечення змістовного дозвілля дітей у всіх загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах району відбудуться святкові  новорічні та різдвяні вечори  відпочинку, вогники, концерти, дитячі новорічні конкурси, а саме:

- Районний конкурс серед учнів старших класів (хлопчиків) загальноосвітніх навчальних закладів  «Добрий вечір, Миколай»

- Районний конкурс на кращого Діда Мороза та Снігуроньку серед учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів

- Конкурс на кращу годівничку для зимуючих птахів для гуртківців і учнів ЗНЗ району

- Участь у Традиційному турнірі "Зимова казка" з художньої гімнастики

- Свято-конкурс «Карнавальний костюм з вторинних матеріалів»

«Зимові забави». Пісні. Вірші. Танці

- Майстер-клас з квілінгу, виготовленню різдвяних сувенірів та «Пухнаста аплікація»

- Відвідування новорічно-різдвяних вистав.

Також, на базі підліткових клубів для їх вихованців та дітей-клієнтів центру соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді планується проведення Новорічних Ялинок з врученням солодких подарунків. Крім того, для малечі організують екскурсії, культпоходи до музеїв, розважальних центрів, кінотеатрів тощо.

В навчальних закладах району активно йде підготовка до участі в музично-освітньому проекті «MUSIK CAMP INTERNATIOAL»,  в рамках якого  буде проведено низку музичних таборів (з вивчення різдвяних пісень) та закінчаться урочистим  родинним концертом у супроводі симфонічного оркестру в  приміщенні Патріаршого собору Воскресіння Христового (метро «Лівобережна»).

Для збереження і відновлення культурних традицій, обрядів і звичаїв українського народу та відзначення різдвяних  в  січні  2014 року в навчальних закладах будуть організовані українські вечорниці, святкові вистави,  конкурси загадок та різдвяних колядок, щедрівок з нагоди святкування Різдва Христова.

На Новий рік, кожна дитина очікує чогось неймовірного. Сподіваємося на те, що спільними зусиллями ми зможемо втілити в життя хоча б частку дитячих мрій та зробити свята незабутніми.

Перейти до спискуВерсiя для друку