Головна  →  Новини  →  11 лютого 2016

Понад 90 підприємств торгівлі району перевірено щодо проведення заходів попередження розповсюдження захворювань на грип та ГРВІ

У зв’язку із ситуацією, яка останнім часом склалась в місті Києві стосовно збільшення захворювань населення на ГРИП, ГРВІ та інші вірусні інфекції, відділом торгівлі та споживчого ринку Оболонської райдержадміністрації вживались запобіжні заходи щодо попередження розповсюдження захворювань в місцях найбільшого скупчення населення: закладах торгівлі, ресторанного господарства, побутового обслуговування та ринкової мережі.

Керівникам районних закладів торгівлі, ресторанного господарства, побутового обслуговування та ринкової мережі направлено рекомендації щодо посилення дезінфекційних протиепідемічних заходів

Створено мобільні моніторингові групи з питань перевірки виконання та дотримання протиепідемічних заходів в торговельній мережі. До складу зазначених груп увійшли працівники відділу торгівлі та споживчого ринку, відділу контролю за благоустроєм району, представники Оболонського міжрайонного управління державної санітарно-епідеміологічної служби м. Києва та Червоного хреста.

Відповідно до затвердженого графіку з 27.01 по 08.02.2016 року щоденно проводились комісійні перевірки дотримання умов праці по запобіганню інфекції у колективах на районних підприємствах торгівлі, ресторанного господарства, побутового обслуговування та ринкової мережі.

Станом на 09.02.2016 мобільними групами здійснено перевірку понад 90 підприємств торговельної мережі.

На момент обстеження було встановлено, що на всіх підприємствах проводяться профілактичні та протиепідемічні заходи по запобіганню та попередженню розповсюдження інфекційних хвороб, а саме: здійснюється провітрювання приміщень, вологе прибирання з використанням дезінфікуючих засобів, використовують індивідуальні захисні маски.

    

     

 

Перейти до спискуВерсiя для друку