Головна  →  Новини  →  11 лютого 2016

У школі № 29 обговорили стратегію розвитку закладу

05 лютого 2016 року в навчальному закладі № 29 м. Києва відбувся захід, який мав на меті розробку стратегії розвитку закладу. У цьому заході взяли участь не тільки вчителі школи, а й учні та їхні батьки, представники небайдужої громади, депутатів, Ради батьків міста Києва. Учасники семінару працювали в творчих групах, яким були поставлені певні завдання, що дозволили кожному висловити свою думку, власні ідеї щодо розвитку школи. Усі з ентузіазмом поринули в роботу, аналізуючи реальний стан сьогодення, мріючи про краще майбутнє, узагальнюючи можливості. Учасники працювали злагоджено, натхненно, креативно, з піднесеним настроєм, отримали велику кількість задоволення від взаєморозуміння один одного.

Для того, щоб добитися успіху в будь-якій справі, необхідно мати стратегію. Стратегія школи визначає пріоритети, місію та головні завдання навчального закладу, а також шляхи їх досягнення.

Як зазначав Генрі Кіссінджер: «Якщо Ви не знаєте мети свого шляху, жодна дорога вас нікуди не приведе».

Створення власної стратегії неможливе без усвідомлення мети розвитку школи, способів її досягнення, в обов’язковому і швидкому реагуванні на зміни, що відбуваються в зовнішньому і внутрішньому середовищі, у формуванні шляхів реалізації поставлених завдань. Стратегічне мислення передбачає вивчення потреб усіх учасників навчально-виховного процесу, відкриття нових можливостей для закладу, створення сприятливих умов діяльності, а також уміння бачити в довгостроковій перспективі труднощі, що можуть виникнути на її шляху в майбутньому.

Працівники школи дякують всім небайдужим до долі навчального закладу, за витрачений час, плідну роботу та продукування цікавих і неординарних ідей. Окрема подяка чарівному тренеру Наталії Чуприній, яка допомогла зробити все на найвищому рівні.

Перейти до спискуВерсiя для друку