Головна  →  Новини  →  12 лютого 2016

Київрада затвердила міську цільову програму “Діти. Сім'я. Столиця на 2016-2018 роки”

11 лютого на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили міську цільову програму “Діти. Сім'я. Столиця на 2016-2018 роки”. За відповідне рішення проголосувало 93 депутати.

Загальний обсяг фінансування на три роки становить 160,8 млн грн, з них із загального фонду Києва — 144,6 млн грн, із спеціального фонду — 3,6 млн грн, коштів інших джерел — 12,6 млн грн.

На сьогоднішній день у Києві на обліку перебуває 2383 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування — зазначається у пояснювальній записці. З них 239 продовжують перебувати поза сімейним оточенням. Загалом на обліку центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді перебували 11 857 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, де виховується 17 341 дитина. 691 сім'я була знята з соціального супроводу з позитивним результатом, у зв'язку з подоланням або мінімізацією складних життєвих обставин.

Окрім того, на обліку Служби у стравах дітей та сім'ї перебуває 588 дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах. До даної категорії віднесено нову соціальну групу - діти, переміщені із зони проведення АТО та тимчасово окупованих територій.

Відтак, на своєчасне виявлення бездоглядних та безпритульних дітей, соціально-правовий захист дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах програма передбачає фінансування на наступних три роки у розмірі 6 млн грн, а для надання соціальних послуг дітям, молоді та сім'ям, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги; соціальне інспектування та соціальний їх супровід виділено 16,3 млн грн. Також програмою передбачено видатки в сумі 13,2 млн грн на забезпечення діяльності районних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

“Програмою передбачено фінансування діяльності 13 закладів соціального спрямування, які надають спеціалізовані послуги населенню столиці. Реалізація заходів даної програми забезпечить сімейно-орієнтований підхід у соціальній роботі, розвиток та підтримку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського виховання, впровадження системи патронатного виховання дітей, як альтернативи інтернатним закладам та розвиток системи соціальних послуг”, - зазначив начальник Служби у справах дітей та сім'ї виконавчого органу Київради Валерій Танцюра.

Також, програма “Діти. Сім'я. Столиця на 2016-2018 роки” передбачає постійний моніторинг стану соціально-правового захисту дітей, протидію насильства в сім'ї та торгівлі людьми, здійснення соціальної роботи з дітьми, сім'ями та молоддю; безпосереднє надання підтримуючих соціальних послуг дітям, сім'ям з дітьми; проведення рекламної кампанії та роз'яснювальної роботи, направленої на формування у населення активної громадянської позиції.

Комплексна програма також націлена на своєчасне виявлення бездоглядних та безпритульних дітей, влаштування їх на виховання в заклади сімейного типу та соціального захисту, створення умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім'ї — йдеться в пояснювальній записці.

 

kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку