Головна  →  Новини  →  12 лютого 2016

В Оболонській РДА відбулось засідання районної Ради з питань безпечної життєдіяльності населення

11 лютого 2016 року в Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації проведено засідання районної Ради з питань безпечної життєдіяльності населення на тему: «Аналіз виробничого травматизму за 2015 рік на підприємствах, установах та організаціях Оболонського району міста Києва. Соціальнопсихологічний метод управління – як метод реалізації основних функцій СУОП в умовах виробництва».

В роботі Ради взяли участь представники Київської міської державної адміністрації, спеціалісти сектору охорони праці та життєзабезпечення Оболонської РДА та щомісячних спеціалізованих видань журналу «Охорона праці» та «Довідник спеціаліста з охорони праці»

Традиційно, Раду розпочали зі стану та аналізу виробничого травматизму на підприємствах району, було наведено статистику, а також причини та наслідки нещасних випадків.

За 2015 рік  на підприємствах, установах та організаціях Оболонського району міста Києва сталось 34 нещасних випадків, які визнані «пов'язаними з виробництвом» з них 1 – гостре професійне захворювання (отруєння) та 1 зі смертельним наслідком.

У порівнянні з аналогічним періодом 2014 року травмовано на 2 особи більше (травмовано –  32 особи).

Згідно з проведеним аналізом, основними причинами травмувань є організаційні, а саме: невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків, порушення правил трудової та виробничої дисципліни, та інші.

Найбільша кількість нещасних випадків сталась з працівниками, які мають загальний стаж роботи 15 років (3 випадки) та понад 40 років (3 випадки).

Більшість нещасних випадків виникло в ранкові години з 9 до 11 (3 випадки) та в післяобідній час з 15 до 17 (3 випадки). Якщо проаналізувати по днях тижня, то це по вівторках та четвергах – по 3 випадки, в п'ятницю – 2 випадки.

Заключною частиною засідання стала доповідь представника спеціалізованого журналу щодо новітніх проектів науково-виробничого журналу «Охорона праці».

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку