КМДА Київська міська державна адміністрація


19 лютого 2016

В Оболонському районі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

В Оболонському районі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

В ці дні вся Україна згадує своїх Героїв, людей, які з відчуттям власної гідності захищали та боролися за наші права і свободи, боролися за Україну. Кожен із них заплатив найвищу ціну – ціну власного життя.

19 лютого 2016 року в Оболонському районі м. Києва за участю голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександра Цибульщака відбувся захід з вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. На заході були присутні рідні та близькі загиблих, громадські активісти, учасники АТО, мешканці району.

Присутні вшанували пам’ять загиблих українців та поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні біля будівлі Оболонської райдержадміністрації.

«Бракує слів, щоб передати глибину відчаю і болю, жалю і тривоги. Сміливість та жертовність Героїв, які загинули під час Революції Гідності, і які гинуть й сьогодні у зоні АТО, просто вражають. Для нас є святим обов’язком - гідно вшанувати світлу пам'ять цих Героїв. Ми співчуваємо та розділяємо біль рідних та близьких. А ще маємо піклуватися про тих, хто залишився без найближчих людей, без опіки батьків, не залишити їх з горем наодинці. Герої не вмирають… вони завжди житимуть у наших серцях, в серцях патріотів України…», - зазначив голова району Олександр Цибульщак.

День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Давайте згадаємо про справжніх патріотів, які загинули за правду, свободу та незалежність України та гідно вшануємо пам'ять про них.

Небесна Сотня – 
То в серцях вогонь.
Він гаряче палав за Україну.
Віднині тихим співом заспокой
Ти, земле рідная,
Свою дитину.

Пташиним співом,
Шелестом трави.
Блакитним небом,
Золотим колоссям.
Останній раз,
Як мати, пригорни
Чоло високе
В обрамку волосся.

Небесній Сотні
Шана й молитви,
За чисті душі,
Що злетіли в небо.
Їм шлях високий
Боже, освіти.
І в мирі, Господи,
Прийми до Себе.

                                   Наталія Лавлєнцева

 

ФОТОАЛЬБОМ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.