КМДА Київська міська державна адміністрація


23 березня 2016

Семінар з питань реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках за програмою співфінансування 70/30 відбувся в Оболонському районі

Семінар з питань реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках за програмою співфінансування 70/30 відбувся в Оболонському районі

22 березня в приміщенні Оболонської РДА відбувся  семінар для керівників ОСББ/ЖБК, ОСН та ініціативних груп по створенню ОСББ. Тема семінару – реалізація  енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва за програмою співфінансування (70/30 %) у будинках ОСББ/ЖБК.

Начальник управління розвитку житлово-комунального господарства  Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віра Радченко повідомила учасникам семінару щодо практики реалізації конкурсу проектів енергоефективних заходів у житлових будинках ОСББ та ЖБК в 2015 році.

Так, згідно з рішенням Київської міської ради № 865/865 затверджено Положення про конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів в житлових будинках міста, в яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та у кооперативних будинках. Серед видів робіт, передбачених умовами конкурсу, реконструкція теплових пунктів та встановлення нових індивідуальних теплопунктів, модернізація і заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж, встановлення будинкових приладів обліку теплової енергії на опалення та на гаряче водопостачання, утеплення фасадів, теплоізоляція та капремонт дахів, заміна вікон на енергозберігаючі, заміна освітлювальних приладів на енергоефективні та/або встановлення датчиків руху для регулювання освітленості.

Департаментом житлово-комунальної інфраструктури було проведено конкурс енергоефективних проектів серед ОСББ та ЖБК, за результатами якого визначено 16 переможців, в будинках яких на умовах співфінансування виконано роботи з капітального ремонту покрівель, фасадів, внутрішньобудинкових інженерних мереж, сходових клітин і заміни вікон у під’їздах тощо. Загальна сума фінансування цих робіт з міського бюджету у 2015 році склала 3,4 млн. грн. У поточному році масштаби таких заходів заплановано значно розширити, програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2016 рік на зазначені цілі передбачено близько 20 млн. грн.

Необхідні консультації представники ОСББ та ЖБК зможуть отримати у Департаменті житлово-комунальної інфраструктури за адресою:  вул. Велика Житомирська, буд. 15А, каб. 14, щовівторка з 9:00 до 13:00 та щочетверга з 14:00 до 18:00.

Радник заступника голови Київської міської держадміністрації Олексій Тихонов ознайомив голів ОСББ та ЖБК з порядком участі у Програмі з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва за програмою співфінансування 70/30 в 2016 році.

 З корисною інформацією для учасників семінару виступили представник Українського союзу промисловців та підприємців Костянтин Єремчук, регіональний консультант Проекту IFC «Енергоефективність у житловому секторі України» Оксана Кисіль та депутат Київради Людмила Костенко.

Нагадаємо, що з метою реалізації енергоефективних заходів у житловому фонді та підвищення зацікавленості власників житлових та нежитлових приміщень в житлових будинках у створенні об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у Києві в 2015 році вперше запроваджено практику реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках, в яких створені ОСББ, а також у кооперативних будинках на умовах співфінансування – 70 % – бюджетні кошти, 30 % – кошти ОСББ/ЖБК.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.