Головна  →  Новини  →  25 березня 2016

Відбувся районний конкурс читців поезії Василя Симоненка

Уже шостий рік поспіль спеціалізована школа № 252 імені Василя Симоненка проводить  районний конкурс читців поезії Василя Симоненка, в якому охоче беруть участь учні  4 - 11  класів більшості шкіл Оболонського району.

 Любов - це життєстверджуюча сила. В ім'я любові здійснювалися найвеличніші подвиги людства. З любов'ю в серці жив і творив Василь Симоненко. Рядки його поезій наскрізь пронизані любов'ю до України, до її народу, до людства й окремої людини.

Василь Симоненко увійшов у літературу як співець рідної землі, як тонкий і ніжний лірик, як шукач істини і найвищого сенсу буття, як поет-гуманіст. Суть Симоненкової формули гуманізму - в пафосі однієї з найвідоміших його поезій "Ти знаєш, що ти - людина?"

Ця лірична поезія-звертання тільки на перший погляд спрямовувалася до окремого сучасника, насправді - адресувалася цілому суспільству. Ставлення до людини як до гвинтика, яке принижувало особистість, гідність, убивало її творчий дух - це і змусило написати В. Симоненка вірш «Ти знаєш, що ти - людина?» Ця поезія входить до  збірки «Земне тяжіння». Завдання кожної особистості, кожної людини - дати відповідь на питання, яке містить назва вірша В. Симоненка.     Поет закликає нас щодня стверджувати, що ми люди і  повинні поспішати жити, робити добрі справи, залишаючи по собі гідний слід.

Тому цьогорічний конкурс пройшов під гаслом: "Ти знаєш, що ти - людина?" 

  • Ти знаєш, що ти людина?
  • Ти знаєш про це чи ні?
  • Усмішка твоя - єдина,
  • Мука твоя - єдина,
  • Очі твої - одні.
img_1284
img_1286
img_1292
Перейти до спискуВерсiя для друку