Головна  →  Оголошення  →  25 березня 2016

Шановні власники собак!

В Києві весна, розпускається зелень, піднімається трава на газонах. В парках, скверах відпочиває багато людей (часто сім’ї з дітьми).

Законодавством не заборонено з’являтися з домашніми тваринами за межами їх місць утримання. Але, на особу, яка супроводжує тварину покладається ряд обов’язків, які чітко визначені рішеннями Київської міської ради «Про врегулювання питань утримання та поводження з собаками та котами в м. Києві» та «Про затвердження Київської міської програми контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2012-2016 роки», а саме:

-забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних норм та громадського порядку;

-виводити собак за межі квартири та подвір’я лише на повідку з прикріпленим до нашийника особистим номерним знаком, а потенційно небезпечних собак та собак, що визнані небезпечними, обов’язково на короткому повідку (не більше 1,2 м) і в наморднику;

-забезпечувати безпеку оточуючих людей і тварин;

-прибирати екскременти за своїми тваринами;

За порушення вимог законодавства винні особи несуть кримінальну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність.

Всім, хто має або планує завести такого чотирилапого друга, як собака, слід не лише розумітися на таких речах, як догляд за ним, а й бути достатнім чином проінформованим щодо своїх обов’язків, як власника домашніх тварин.

Тварин люблять і утримують всюди, але у цивілізованому світі практикують прибирання за своїми улюбленцями. І якщо ви себе вважаєте цивілізованими громадянами, патріотами свого міста та району – то теж будете дотримуватись правил утримання тварин, прибирати за своїми чотирилапими, зберігати чистоту довкілля.

Оболонська райдержадміністрація закликає своїх громадян зберігати чистоту на території району, при цьому не здійснювати вигул тварин на територіях дитячих та спортивних майданчиках, в парках і скверах. Давайте надамо можливість маленьким оболонцям жити у чистому районі і ставати його патріотами.

Зробимо нашу Оболонь чистою!

 

Управління житлово-комунального господарства

Перейти до спискуВерсiя для друку