КМДА Київська міська державна адміністрація


21 квітня 2016

Рятувальники провели акцію «Запобігти, врятувати, допомогти!» для учнів школи-інтернату

20 квітня рятувальники Оболонського району провели акцію «Запобігти, врятувати, допомогти!» для дітей спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, аби ознайомити їх з пожежно-рятувальною справою та навчити правилам безпеки та безпеки життєдіяльності.

За задумом заходу було створено умовну пожежу на території навчального закладу. Як тільки у школі пролунав сигнал тривоги, вчителі відразу вивели учнів з приміщень на відкриту територію та пошикували їх для того, аби переконатись, що усі учні вийшли із будівлі. До закладу прибули рятувальники та розпочали розвідку: вогнеборці в складі ланки газодимозахисної служби пройшли по приміщенням та виявили, що на 1-му поверсі вчитель та троє учнів умовно відрізані вогнем від виходу з навчального класу. Рятувальники вивели потерпілих на безпечну територію, після чого приступили до гасіння умовної пожежі.

У ході заходу вогнеборці розповіли дітлахам та викладачам правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, а також як необхідно діяти в надзвичайних ситуаціях різного характеру.

Дітлахи із задоволенням та веселими іскорками в очах розгадували загадки на пожежну тематику та змагались між собою на швидкість, одягаючи бойовий одяг та протигази, розгортаючи пожежні рукава.

Також рятувальники показали дітлахам різноманітний одяг, який використовують у своїй роботі працівники ДСНС України. Крім того, продемонстрували пнемо - та гідроінструменти, розповіли їхні характеристики та показали інструменти в дії.

Неймовірну радість дітям принесла звістка про те, що вони зможуть самостійно за допомогою пожежного ствола загасити умовну пожежу. Дітлахи вишикувались в чергу, аби випробувати свої сили та відчути себе справжніми рятувальниками.

По закінченню заходу усі зробили загальне фото на згадку про цей чудово проведений день, який залишиться як у дітлахів, так і у вогнеборців. Також працівники районного управління подарували навчальному закладу ікону Неопалима Купина, аби вона слугувала, як оберіг від пожеж.

Оболонське районне управління

ГУ ДСНС України у м. Києві

 

 

  

 

 

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.