Головна  →  Новини  →  21 квітня 2016

В Оболонському районі облаштують ще два сквери

Депутати Київради надали сьогодні статус скверу ще двом ділянкам в Оболонському районі.

За вимогою мешканців, відповідний статус дістала занедбана територія площею 0,52 га, яка знаходиться біля житлових будинків на вулиці Маршала Тимошенка, № 13 та № 15. Наразі вона використовується здебільшого для вигулу домашніх тварин, але тепер є всі юридичні підстави для її благоустрою та перетворення на зону відпочинку для жителів Оболонського району.

У звʼязку з цим буде внесено відповідні зміни до Програми розвитку зеленої зони Києва та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста, розглянуто можливість залучення коштів меценатів для облаштування та озеленення скверу.

Такі ж зміни очікують занедбану земельну ділянку площею 0,19 га на вулиці Зої Гайдай – між житловим будинком № 7 та нежитловою спорудою № 5. Місцеві мешканці були занепокоєні планами її власників і користувачів організувати там під’їзд автотранспорту за рахунок зеленої зони. Для владнання конфлікту було проведено громадські слухання, на яких досягнуто компромісу: власники нежитлової будівлі відмовились від свого наміру, а мешканці пообіцяли посприяти в благоустрою діючого під’їзду.

Реалізація цих рішень не потребує додаткових витрат з місцевого чи державного бюджетів у даному бюджетному періоді.  

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку