Головна  →  Новини  →  22 квітня 2016

В рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» рятувальники Оболонського району м. Києва провели для учнів школи-інтернату майстер-клас

Запобігти, врятувати, допомогти – саме такими словами можна коротко описати роботу пожежно-рятувальної служби. Так, рятувальники Оболонського району  завітали до школи-інтернату № 21, що у Пущі-Водиці, аби провести малечі майстер-клас від справжніх вогнеборців. Саме така робота рятувальників спільно з освітянами допомагає запобігти багатьом прикрим ситуаціям, які виникають в наслідок недотримання правил пожежної безпеки та дитячих пустощів з вогнем.

З самого ранку вихованці школи-інтернату були налаштовані на пізнання нових корисних знань. Ніхто з дітей не очікував, що крім корисної інформації, вони отримають  можливість особисто зануритись у життя справжніх вогнеборців.

На початку заходу рятувальники продемонстрували  дію пожежних підрозділів у разі виникнення пожежі.  Згідно задуму, усіх дітей було евакуйовано на подвір’я навчального закладу. Проте, в одному з приміщень знаходились умовно потерпілі, котрі отруїлись чадним газом. Хлопці та дівчата стали свідками бойового розгортання та прокладання магістральної лінії пожежних рукавів для гасіння пожежі. Глядачам пояснили, що по прибуттю чергового відділення на місце пожежі, спершу проводиться розвідка. Ці дії необхідні для порятунку людей та з’ясування обставин на місці події. Тож, умовно потерпілих було врятовано, а хлопцям та дівчата детально пояснили та продемонстрували, як необхідно надавати першу домедичну допомогу.

Далі рятувальники продемонстрували технічне оснащення пожежно-рятувального автомобіля, яке необхідне для подолання надзвичайних ситуації. Діти побачили, як саме в аварійно-рятувальних роботах використовується бензоріз, бензопила та гідравлічний розтискач-різак. Окрім того, вогнеборці дали можливість хлопцям та дівчатам ще більше дізнатись про роботу в Службі порятунку 101 та запропонували усім бажаючим позмагатись в одяганні справжнього бойового одягу та протигазів.

Наостанок рятувальники продемонстрували ліквідацію умовної пожежі за допомогою подачі  води від пожежного автомобіля. Аби  закріпити усю інформацію, яку учні отримувала протягом усієї акції, рятувальники нагадали правила безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки.

Ця зустріч з рятувальниками подарувала не лише незабутні враження, а й важливі знання, які знадобляться дітям для безпечного життя.

Оболонське ГУ ДСНС України у м. Києві

 

Перейти до спискуВерсiя для друку