Головна  →  Новини  →  29 квітня 2016

Міжнародна практична конференція «Сучасна сім’я. Профілактика ризикованої поведінки»

27 та 28 квітня відбулася Міжнародна практична конференція «Сучасна сім’я. Профілактика ризикованої поведінки». Захід організував Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві з Українським фондом «Благополуччя дітей» з метою підтримки професійного зростання працівників у здійсненні соціальної роботи та ознайомлення їх з кращим досвідом здійснення практичної соціальної роботи.

Конференція була присвячена питанням вдосконалення роботи з дітьми та батьками через впровадження профілактичних заходів, орієнтованих на підвищення потенціалу сім’ї у формуванні навичок безпечної поведінки та про соціальних цінностей. Під час зустрічі увага зосереджувалася на профілактичних програмах, що їх впроваджують в навчальних закладах та під час безпосередньої роботи з сім’єю фахівці соціальної сфери і представники громадських організацій.

Конференцію відкрила Ганна Старостенко - заступник голови КМДА, яка наголосила на необхідності створення безпечного середовища для дітей, яке б захистило їх від проявів жорстокості та насилля з боку один одного, а також з боку дорослих.

Кожен учасник конференції мав смогу поспілкуватися з Миколою Кулебою, Уповноваженим Президента України з прав дитини, та Русланом Колбасою, директором Департаменту захисту прав дітей та усиновлення.

Формат конференції передбачав одночасне проведення декількох (паралельних) сесій. Тобто кожен слухач мав змогу самостійно обрати ту тему і проблематику, яка цікавить особисто його.

Програма конференції була насиченою. Всі присутні мали змогу познайомитися з інноваційними методами та підходами в роботі з дітьми та їхніми сім’ями щодо профілактики ризикованої поведінки та почерпнути міжнародний досвід профілактичної роботи серед дітей і сімей.

за інформацією ЦССДСДМ

Перейти до спискуВерсiя для друку