КМДА Київська міська державна адміністрація


6 травня 2016

День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відзначили в Оболонському районі

День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відзначили в Оболонському районі

Проходять десятиліття, змінюються покоління, але Велика Перемога - символ національної єдності, військової слави і доблесті - навічно вписана в героїчний літопис країни. Ми ніколи не забудемо подвигу всіх тих, хто захистив нашу Батьківщину під час Другої світової війни, відстояв право людей на вільне життя.

6 травня 2016 року біля пам’ятника воїнам Другої світової війни відбувся мітинг та урочисте покладання квітів з  нагоди Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  На мітингу були присутні ветерани Другої світової війни,  керівництво Оболонської РДА,військовий комісар району, учасники АТО, учні  та мешканці району.

Вітаючи ветеранів зі святом, голова Оболонської райдержадміністрації Олександр Цибульщак, зокрема, зазначив: «Ми схиляємо голови перед усіма, хто захищав та відстоював свободу, честь і незалежність нашої Батьківщини.

Святий обов’язок сучасних і прийдешніх поколінь – не забувати, якою ціною здобуто Перемогу у Другій світовій, аби зберегти і відстояти цілісність і незалежність України сьогодні.

Найголовніше, що хочеться побажати усім, – це миру в Україні, адже саме за це боролися Ви, наші шановні ветерани. Нехай над головою завжди буде ясне небо та яскраве сонце. Низький уклін Вам за мужність, стійкість та відвагу. Живіть довго та даруйте нам честь і радість спілкування з Вами».

Слова вдячності та пошани ветеранам висловили військовий комісар Оболонського районного у м. Києві військового комісаріату, полковник Збройних Сил України Вадим Слєпко та  голова ГО «Організація ветеранів Оболонського району м Києва» Анатолій  Нифонтов.

Від імені ветеранів присутніх привітав Дмитро Григорович Кирйан, учасник Другої світової війни, інвалід  І групи, почесний громадянин Чеського міста Бенатки.

Також, під час заходу відбулось нагородження учасників антитерористичної операції, мешканців Оболонського району, які повернулись із зони проведення бойових дій, відзнакою Генерального штабу Збройних Сил України - нагрудним знаком «Учасник АТО».

Голові ГО «Організація інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій Оболонського району м. Києва» Поповкіну Петру Олександровичу за волонтерську підтримку військовослужбовців Збройних Сил України вручили  подяку від керівництва Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Після урочистих промов та привітань присутні вшанували пам'ять тих, хто ціною власного життя дарували мирне сьогодення, хвилиною мовчання та  поклали квіти до пам’ятника.

По закінченню офіційної урочистої частини ветеранів запросили до столу, де їх чекав святковий обід та «фронтові 100 грамів». Захід супроводжувався мелодіями воєнної тематики.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.