Головна  →  Новини  →  26 травня 2016

День слов’янської писемності й культури у бібліотеці №102 для дітей

Міста та села уквітчалися зеленю, неначе приготувалися до важливого для всіх нас свята – Дня слов’янської писемності й культури, що відзначався 24 травня у всіх слов’янських країнах на подяку й шанування двох братів – Кирила й Мефодія, творців слов’янської писемності. Цей день символізує історичне та просвітницьке значення слов’янських первоучителів у здобутку національної культури.

20-річна просвітницька діяльність Кирила та Мефодія та їх учнів мала всеслов’янське значення: вони підняли освіту і спільну культуру слов’янських народів на високий щабель, заклавши тим самим основи церковнослов’янської писемності, фундамент усіх слов’янських літератур. В Україні День слов’янської писемності і культури відзначається щорічно 24 травня. 
У бібліотеці для відвідувачів було проведено інформаційну годину «До витоків слов’янської писемності і культури», читачів ознайомили з історією створення слов’янської писемності і культури, відвідувачі знайшли багато цікавої інформації на тематичній книжковій виставці.

  

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку