Головна  →  Новини  →  8 червня 2016

В Оболонській райдержадміністрації відбулось засідання колегії

В Оболонській райдержадміністрації відбулось засідання колегії

7 червня 2016 року під головуванням Олександра Цибульщака відбулась засідання колегії Оболонської РДА. Відповідно до порядку денного було розглянуто наступні питання:

1. Про санітарно-епідеміологічну ситуацію в рекреаційних зонах, пляжах та зонах відпочинку Оболонського району м. Києва.

2. Про стан надходження орендної плати за користування майном комунальної власності територіальної громади м. Києва та вжиття заходів щодо погашення заборгованості перед бюджетом м. Києва.

3. Про хід проведення весняного призову до лав Збройних Сил України в Оболонському районі м. Києва.

Про санітарно-епідеміологічну ситуацію в рекреаційних зонах, пляжах та зонах відпочинку району доповідали начальник Оболонського міжрайонного управління ГУ Державної санітарно-епідеміологічної служби України в м. Києві Любов Келеберда та начальник служби утримання водних об’єктів КП «Плесо» Костянтин Пігуля.

Оболонський район належить до найбільш заводнених у місті Києві. На території району розташовано 18 водойм, з них 12 є зонами рекреації. Відкриті для купання пляжі на озерах «Вербне» та «Гаращиха», водойми, які є зонами рекреації, це затоки річки Дніпро «Верблюд», «Наталка», «Собаче Гирло», озера «Редькине»,  «Центральне» та «Карачун», ставки «Міський», «Двірець», «Лісова поляна». Шість озер системи «Опечінь» є водоймами технічного призначення.

Фахівці ВП «Оболонський міжрайонний відділ (філія) лабораторних досліджень» брали участь в комплексних рейдових об’їздах всіх зазначених водних об’єктів району з метою проведення моніторингу їх стану, за результатами яких встановлено наступне. Перед початком сезону відпочинку пляжі на озерах «Вербне» та «Гаращиха» повністю забезпечені інфраструктурою: проведено очищення прибережної зони від побутового сміття, пофарбовано пляжний інвентар, встановлено сміттєзбірні контейнери, обладнано та відремонтовано туалети, проводяться роботи по монтажу пішохідної зони пляжів, проведено дезінфекцію мережі водогону до питних фонтанчиків. Крім того, на пляжах працюють медпункти укомплектовані медпрацівниками та забезпечені медпрепаратами.

У травні поточного року якість води у вказаних озерах досліджувалась тричі та буде продовжуватись до вересня 2016 року.

На інших десяти водоймах, які є зонами рекреації та відпочинку населення без купання, також проведено ряд робіт з підготовки до сезону відпочинку: території очищено від побутового сміття, встановлено контейнери для збору сміття, пофарбовано інвентар, проведено очищення та просіювання піску, відремонтоване плиточне покриття та сходи.

Також, з метою попередження зараження населення на територіях пляжів та зон відпочинку біля води протягом літнього оздоровчого сезону проводяться: протималярійні, протикліщові, протилептоспірозні, санітарно-оздоровчі заходи. А також за епідпоказниками органів Держсанепіднагляду міста Києва будуть проводитись акарицидні заходи.

Про стан надходження орендної плати за користування майном комунальної власності територіальної громади міста та вжиття заходів щодо погашення заборгованості перед бюджетом м. Києва доповів начальник відділу з питань майна комунальної власності райдержадміністрації Максим Кравець. Він зазначив, що станом на 01.06.2016 року орендарями за використання нежитлових приміщень, які знаходяться у сфері управління Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації сплачено лише 89% нарахованої орендної плати.

З метою погашення заборгованості перед бюджетом м. Києва балансоутримувачами нежитлових приміщень, а саме КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району» та управлянням освіти району боржникам направлено 93 відповідні приписи-попередження щодо необхідності погашення заборгованості. Відділом з питань майна комунальної власності направлено 9 повідомлень про припинення дії договорів оренди в односторонньому порядку орендарям-боржникам із великими сумами заборгованостей та терміном не сплати її більше 3-ох місяців. Відповідно підприємством отримувачем коштів КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району» подано позови до суду про стягнення заборгованостей по цим договорам оренди.

Військовий комісар Оболонського районного в м. Києві військового комісаріату Вадим Слєпко інформував присутніх, що райвійськкоматом, відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», проводяться заходи щодо чергового (весняного) призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році.

Під час весняного призову до лав Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України необхідно призвати 78 осіб з числа мешканців Оболонського району. Значну допомогу військомату у здійснення оповіщення призовників повістками за місцем проживання надають підрозділи Оболонського районного управління Національної поліції та працівники житлово-комунального господарства району. Станом на 06.06.2016 на строкову військову службу призвано 60 осіб.

Перейти до спискуВерсiя для друку