Головна  →  Новини  →  17 січня 2014

„Музи Тараса Шевченка”

„Музи Тараса Шевченка”

    В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті та з великою любов’ю передає із покоління в покоління, - це ім’я геніального сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Поет залишив нам свої неоціненні духовні надбання, пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв віру та надію у завтрашній день.

   У зв’язку з 200-річчям від дня народження Т.Г.Шевченка Президент України оголосив 2014 рік Роком Тараса Шевченка. В Оболонському районі, як всією країною, проходять заходи із вшанування великого творця. 15 січня 2014 року у Центральній районній бібліотеці ім. О.С.Пушкіна відбувся тематичний захід.

  Перед присутніми виступила старший науковий співробітник Національного музею Тараса Шевченка, завідувач відділу науково-освітньої роботи Ольга Олександрівна Косицька, яка презентувала тематичну лекцію „Музи Тараса Шевченка”. Оксана Коваленко, княжна Варвара Рєпніна, Ганна Закревська, княгиня Кейкуатова, Марія Максимович - вони надихали Тараса Шевченка, дарували йому свою любов. Їх постаті увічнені в образах, створених геніальним поетом та художником. Завершився захід виступом фольклорного гурту „Вишиванка” Оболонського району м. Києва (художній керіник – Галина Верховинець), у виконанні якого прозвучали пісні „Тарасова пісня” (муз. А.Пашкевича, слова І.Негоди) „По діброві вітер віє” на слова Т.Г.Шевченка.

Перегляд Фото

Перейти до спискуВерсiя для друку