Головна  →  Новини  →  26 липня 2016

На засіданні Колегії Оболонської РДА доповіли про стан пожежної безпеки на території Оболонського району

На засіданні Колегії Оболонської РДА доповіли про стан пожежної безпеки на території Оболонського району

Сьогодні, під головуванням Олександра Цибульщака відбулось чергове засідання Колегії Оболонської райдержадміністрації, в якому взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та комунальних підприємств та служб району.

Відповідно до порядку денного розглянули такі питання:

1. Про стан пожежної безпеки на території Оболонського району м.Києва впродовж літнього періоду 2016 року.

2. Про хід виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 року № 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» та вирішення проблемних питань.

Заступник начальника відділу державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Оболонського РУ ГУ ДСНС України у м.Києві підполковник служби цивільного захисту Валерій Рябоконь доповів присутнім щодо стану протипожежної безпеки.

Впродовж І півріччя 2016 року в Оболонському районі сталось 265 пожеж проти 328 за аналогічний період 2015 року (тобто зменшення на 19,21 %, по місту фактично аналогічне зменшення на 19,67 % (2291 проти 2852 пожеж), прямі матеріальні збитки зросли на 505,69 % і склали 4 млн. 94 тис. 448 грн. проти 676 тис. (по місту збільшення на 6 % (52 млн. 423 тис. 386 грн. проти 49 млн. 477 тис. 225 грн.), побічні збитки склали 9 млн. 418 тис. 719 грн.

З позитивного боку можна відмітити статистику в житловому секторі району, так, за 6 місяців в житловому секторі сталось 182 пожежі проти 258 у 2015 році, що становить 65,9 % від загальної кількості пожеж (зменшення на 29,4 %, по місту зменшення на 21,9 % (1558 пожеж проти 1997).

Як і раніше, основною причиною виникнення пожеж стало необережне поводження з вогнем: 76,6 % від загальної кількості пожеж (203 пожежі).

Негативною в районі залишається ситуація з кількістю травмованих внаслідок пожеж. Так, під час пожеж впродовж січня - червня 2016 року травмовано 6 осіб проти 5 в 2015 році, проте знизилась кількість загиблих внаслідок пожеж, так загинуло  3 особи проти 5 в 2015 році.

З настанням пожежонебезпечного літнього періоду 2016 року, тобто з 1 червня по 18 липня 2016 року, в районі сталась 64 пожежі, з яких 38 – на відкритій території та 1 пожежа на території Києво – Святошинського ЛПГ. Основна  частка пожеж – 61, що складає 95 %, виникла у житловому секторі району. Впродовж зазначеного періоду травмована 1 особа (громадянин 1973 р.н. випадок стався 19.06.2016 року в житловому будинку №20 по вулиці Казанській). Випадки загибелі внаслідок пожеж впродовж літнього періоду не траплялись. 

З метою попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій, попередження загибелі та травмуванню людей на них, на виконання Плану основних заходів цивільного захисту на 2016 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 06.04.2015 року № 269-р Оболонським районним управлінням Головного управління ДСНС України у м.Києві впродовж січня – червня 2016 року проводились перевірки об’єктів суб’єктів господарювання, районних відомчих організацій та підвідомчих районним відомствам об’єктів, перевірки яких передбаченні відповідними планами роботи, а також інформаційно-роз’яснювальна робота, спрямована на посилення їх протипожежного захисту.

За результатами перевірок складені та вручені відповідні акти, розпорядчі документи щодо усунення виявлених порушень вимог законодавства, вживались адміністративні та запобіжні заходи реагування, готувались та направлялись відповідні інформаційні листи на адресу суб’єктів господарювання, райдержадміністрації та відомчих організацій.

З метою покращення протипожежного стану Оболонського району м. Києва всім службам району необхідно посилити роботу щодо попереджувальних заходів, а саме:

  • провести планово-попереджувальні ремонти електричних мереж;
  • привести у працездатний стан об’єктові та вуличні пожежні гідранти та водойми;
  • поновити покажчики пожежних гідрантів;
  • дороги, проїзди і проходи до будівель, споруд, пожежних вододжерел, підступи до зовнішніх  стаціонарних пожежних драбин, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежегасіння утримувати вільними;
  • привести у працездатний стан засоби протипожежного захисту та зв’язку, пожежну техніку та інвентар, не допускати  їх використання не за призначенням;
  • шляхи евакуації у житлових будинках привести відповідно до вимог пожежної безпеки;
  • провести оброблянням вогнезахисним розчином дерев’яних конструкцій покрівель житлових будинків з шатровими покрівлями;
  • забезпечити зовнішнім освітленням об’єкти та житловий сектор району, для забезпечення швидкого знаходження пожежного обладнання, входів до будинків та споруд;
  • заборонити влаштування звалищ горючих відходів;
  • заборонити розпалювання багаття, спалювання відходів, тари на території адміністративного району;
  • розробити комплексні заходи щодо забезпечення пожежної безпеки;
  • організувати навчання працівників та мешканців району правил пожежної безпеки;
  • забезпечити чергування посадових осіб, членів добровільних пожежних дружин в неробочий час.                                                                                                                     Про стан виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 року № 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» повідомила учасникам засідання Колегії начальник управління праці та соціального захисту населення Олена Клебанова.                                                                             

      

Перейти до спискуВерсiя для друку