КМДА Київська міська державна адміністрація


18 серпня 2016

З нагоди Дня Незалежності України в Оболонському районі відбудеться ХV Всеукраїнський шаховий фестиваль «Оболонь-2016»

23-29 серпня 2016 року в актовій залі Оболонської райдержадміністрації за адресою: вул. Маршала Тимошенка,16, проходитиме ХV Всеукраїнський шаховий фестиваль «Оболонь-2016» до Дня Незалежності України.

Організаторами Фестивалю виступили Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація та дитяча громадська організація «Оболонь – Гросмейстер». Цей фестиваль було започатковано у 2002 році з метою популяризації шахів, як виду спорту, серед дітей та молоді, виявленню серед юних шахістів майбутніх талановитих майстрів шахових полів. Шаховий фестиваль набув  популярності і став відомим у країнах Европейської спільноти за високим рівнем представництва. Так, учасниками фестивалю у різні роки були команди шахістів з Угорщини, Польщі, Бельгії, Германії, Молдови, Білорусі.

За всі роки існування участь у Фестивалі взяли 443 команди, це 2130 юних майстрів з шахів, які предстявляли шахові клуби міст та областей України, та зарубіжжя.

У різні роки проведення Фестивалю, в ньому брали участь найтитулованіші, найвідоміші у сучасному шаховому молодіжному осередку спортсмени: чемпіон світу, міжнародний гросмейтер Бортник Олександр (Миколаїв), чемпіонка Європи Верем’юк Вероніка (Київ), чемпіонка України, міжнародний гросмейстер Должикова Катерина (Київ), чемпіонка України, міжнародний гросмейстер Будніков Олег (Запоріжжя).

У Фестивалі 2016 року беруть участь юні шахісти від 6 до 16 років народження, які виступатимуть у п’ятьох вікових категоріях і представлятимуть шахові клуби міст та областей України та міста Києва.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.