Головна  →  Новини  →  6 лютого 2014

Голова району Василь Іванович Антонов відвідав кабінет магнітно-резонансної томографії

Голова району Василь Іванович Антонов відвідав кабінет магнітно-резонансної томографії

05 лютого 2014 року, в рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби з онкозахворюваннями, голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації  Василь Іванович Антонов відвідав кабінет магнітно-резонансної томографії та поспілкувався з медичним персоналом закладу.

«На сьогодні онкологічні захворювання є однією з найбільш актуальних і невирішених медичних проблем. В Оболонському районі міста Києва на диспансерному обліку перебуває більше 9 тисяч онкохворих. Найбільш дієвим методом підвищення ефективності лікування онкопатології є її своєчасна діагностика. Саме тому, ми придбали сучасний магнітно-резонансний томограф –МРТ – AIRIS VENTO LT, який надає можливість діагностувати на ранніх стадіях онкологічні та інші захворювання хребта, суглобів, кісток, головного мозку, внутрішніх органів тощо. Цей апарат економічно вигідний, оскільки не потребує додаткового охолодження та використовує постійне магнітне поле. Обстеження в ньому можуть проходити, навіть,  люди з клаустрофобією та діти, оскільки це апарат відкритого типу» - зауважив Василь Іванович.

Для облаштування кабінету магнітно-резонансної томографії районна влада виділила окреме приміщення, де створені всі умови для ефективної праці співробітників та якісного обстеження хворих. Крім того, створено умови для відвідування кабінету хворими з особливими фізичними потребами, для яких облаштовано зручний пандус.

Робота кабінету магнітно-резонансної томографії сприяє виявленню онкологічних та інших захворювань на ранніх стадіях, контролю за перебігом хвороби, зниженню рівня загальної захворюваності, зменшенню первинного виходу на інвалідність, тобто вдосконаленню медичного забезпечення населення Оболонського району. Протягом 2013 року обстежено 1693 особи, виявлено патологій в 74 %, в т.ч. з підозрою на рак – 24.

  

  

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку