Головна  →  Новини  →  11 листопада 2016

До Дня української писемності та мови у спеціалізованій школі № 239 міста Києва відбулися дебати на тему: «Чи є українці грамотною нацією?»

На заході були присутні: кандидат філологічних наук, старший викладач університету Бориса Грінченка Шуть Валентина Яківна, керівники навчальних закладів міста Києва (учасники курсів підвищення кваліфікації університету ім. Б. Грінченка); вчителі української мови та літератури, старшокласники шкіл Оболонського району та випускники СШ № 239.

Захід проводили: директор спеціалізованої школи № 239 Гриценко А.І., заступник директора з НВР В.І. Орап, заступник директора з ВР Коваленко В.В. та старший учитель української мови та літератури Клімова А.О.

Німецька спеціалізована школа № 239 сім років тому долучилася до міжнародного проекту «Молодь дебатує». У цьому проекті учні дебатують німецькою мовою. Форма проекту - конкурс, переможці якого виходять на міжнародний рівень.

Досвід учителів німецької мови у 2015 році підхопили вчителі української мови та літератури Клімова А.І.  та Коваленко В.В. і успішно впроваджують у життя школи.

Сьогодні кожен учитель має знаходити нові форми та методи роботи з учнями. Це підтверджують і матеріали міжнародного освітянського форуму в Давосі, який відбувся у вересні 2016 року. Проаналізувавши висновки  форуму на педраді,  колектив закладу прийшов до думки, що концепція нової школи, яку презентувало МОН, на третину збігається з напрямками візії  школи, які були представлені й визначені в Давосі.

У топ-десятці навичок, якими мають володіти учні (за визначенням міжнародного освітянського форуму в Давосі та баченням напрямків розвитку освіти в Україні) є такі: комплексно вирішувати проблеми; вести переговори; критично мислити; розвивати емоційний інтелект і гнучке мислення.

Дебати якраз і є однією з сучасних форм роботи зі старшокласниками, які розвивають ці вміння, готують молодь до подальшого навчання та дорослого життя.

Дебати, які відбулися у СШ  № 239, були приурочені до Дня української писемності та мови. Їх тема звучала актуально: «Чи є українці грамотною нацією?»

Учителі школи переконані, що дебати рідною мовою формують вдумливого й грамотного громадянина України, який навчиться толерантно  відстоювати власну думку.

 

dsc02865
dsc02870
dsc02873
dsc02897
dsc02901
dsc02906
dsc02907
dsc02944
dsc02946
dsc02950
dsc02959
dsc02965
 
Перейти до спискуВерсiя для друку