КМДА Київська міська державна адміністрація


21 листопада 2016

В Оболонському районі вшанували загиблих під час масових акцій протесту оболонців – Героїв Небесної Сотні

В Оболонському районі вшанували загиблих під час масових акцій протесту оболонців – Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 21 листопада, в Україні втретє відзначають День Гідності та Свободи. Пам’ятну дату встановлено на честь початку в цей день двох революцій в українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

В Оболонському районі з метою вшанування загиблих під час масових акцій протесту оболонців – Героїв Небесної Сотні, які відстоювали право на свободу та незалежність, голова району Олександр Цибульщак, представники адміністрації, рідні та близькі загиблих, учасники АТО, громадські активісти поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Cотні біля Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації (вул. Тимошенка, 16).

«Революція гідності стала важким іспитом для України, коли українці продемонстрували своє прагнення до свободи та довели, що ми одна велика нація, яка готова до кінця боротися за свої ідеї та переконання. Ми обрали шлях на користь європейської інтеграції, демократичних цінностей та реформ, що здійснюються в країні. Нині ми маємо гідно вшанувати подвиг Героїв Небесної Сотні, адже кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. На жаль, ще й досі наші хлопці відстоюють право на власний вибір, борються за справедливість, жертвують своїм життя за мир і спокій у нашій країні», - зокрема, зазначив Олександр Леонідович.

Після покладання квітів відбулось урочисте вручення відзнак Головнокомандувача Збройних Сил України – спеціального нагрудного знаку «Учасник АТО». Нагорода вручається військовослужбовцям та працівникам Збройних сил України, які залучалися й брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення з метою виконання службових (бойових) завдань, та яким надано статус учасника бойових дій.

 

ПЕРЕГЛЯД ФОТО



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.