Головна  →  Новини  →  13 лютого 2014

З нагоди відзначення 25-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану в Оболонському районі заплановано низку заходів

З нагоди відзначення 25-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану в Оболонському районі заплановано низку заходів

З метою гідного вшанування мужності, самовідданості, вірності військовому обов’язку воїнів-інтернаціоналістів, призваних до лав Радянської Армії, та в зв’язку з 25-ю річницею виводу радянських військ з Афганістану, Президент України В.Ф.Янукович своїм указом визначив 2014 рік Роком учасників бойових дій на території інших держав. 15 лютого 1989 року останній солдат радянської армії залишив територію Афганістану, тому саме в цей день кожного року українці вшановують пам’ять загиблих воїнів та віддають шану всім, хто пройшов через горнило страшної афганської війни та виконував інтернаціональний обов’язок в інших «гарячих» точках світу.

В Оболонському районі, як всією країною, відбудеться низка заходів з нагоди пам’ятної дати.

14 лютого у школі № 210 відбудеться зустріч школярів з ветеранами-учасниками бойових дій в Афганістані. На захід запрошено Литвинову Ніну Іванівну, мати Сергія Литвинова - випускника 210 школи, який загинув в Афганістані. Під час зустрічі учні матимуть можливість почути відповіді на питання, пов’язані з історією Афганської війни, від учасників тих трагічних подій та переглянути відеоматеріали, які нікого не залишать байдужими.

В цей же день у Центральній районній бібліотеці для дітей ім. А.Гайдара для юних читачів та їх батьків відбудеться година пам’яті «Серця, обпалені війною».

15 лютого у публічній бібліотеці ім. С.Вургуна буде організовано виставку-пам'ять «Ніколи в світі не зітреться вогонь тих днів і тих подій» та в публічній бібліотеці № 138 відбудеться книжкова виставка «25 років тому «афганці» повернулись додому».

Крім того, в усіх школах району відбудуться тематичні уроки, бесіди, книжкові виставки та години пам’яті з нагоди

Районні заходи завершаться 16 лютого урочистостями за участю очільника району Василя Антонова. Воїнам-інтернаціоналістам буде вручено подяки, вітальні листи та цінні подарунки.

Перейти до спискуВерсiя для друку