КМДА Київська міська державна адміністрація


13 грудня 2016

В Оболонському районі вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

В Оболонському районі вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Цими днями Україна згадує найбільшу в світовій історії техногенну катастрофу, яка сталася тридцять років тому на Чорнобильській атомній електростанції.

13 грудня 2016 року в Оболонському районі біля пам’ятного знаку Героям Чорнобиля відбувся захід з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

В цей день людей, які ціною власного здоров'я та життя подолали страшну трагедію, прийшли привітати голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак, депутат Київської міської ради Володимир Старовойт, голова Фонду інвалідів Чорнобиля Оболонського району Леонід Соловей, ліквідатори катастрофи, особовий склад пожежної частини № 25.

«Сьогодні ми зібрались вшанувати тих, хто не шкодуючи себе, ризикуючи власним життям, захистили світ від радіаційного лиха. Завдяки вашій мужності та героїзму вдалося запобігти жахливим трагічним наслідкам. Аварія на ЧАЕС стала жорстоким уроком для людства, а наші співвітчизники – прикладом мужності та самопожертви у боротьбі з її наслідками. Наш обов’язок не тільки надати необхідну підтримку тим, хто її потребує, а й подбати про те, щоб подібного не сталося у майбутньому. Нехай вам завжди посміхається доля, ваш дім буде світлим і радісним. Здоров’я, злагоди, затишку, оптимізму вам та вашим родинам», - зокрема, зазначив Олександр Леонідович.

Також зі словами вдячності та побажаннями до ліквідаторів звернулись депутат Київської міської ради Володимир Старовойт та голова Фонду інвалідів Чорнобиля Оболонського району Леонід Соловей.

Страшна ядерна аварія забрала життя та здоров’я тисяч наших співвітчизників, спричинила тяжкі екологічні наслідки. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Чорнобиля та хвилиною мовчання вшанували пам'ять ліквідаторів аварії, які віддали життя зупинивши глобальну катастрофу.

На завершення урочистостей учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС були вручені державні нагороди та подяки від голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації.

Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події усіх нас навчить цінувати спокій!

 

ФОТОАЛЬБОМ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.