Головна  →  Новини  →  25 січня 2017

Рятувальники Оболонського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві провели профілактичний рейд щодо безпечного перебування на льоду

Рятувальники Оболонського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві провели профілактичний рейд щодо безпечного перебування на льоду

24 січня з метою запобігання виникнення нещасних випадків на льоду рятувальники провели попереджувальні заходи в місцях масового перебування людей на кризі у вигляді роз’яснювального рейду.

Цього разу місцем проведення стала столична Оболонська набережна. Рятувальники провели інформаційно-теоретичну бесіду, нагадуючи про небезпеку перебування на тонкій кризі та кожному присутньому вручили листівки з пам’яткою правил безпеки на льоду.
Після цього водолазно-рятувальна група показала свої дії при наданні допомоги потопаючому, а також продемонстрували, як виконувати саморятування, коли нікого немає поруч та як допомогти людині, яка потрапила в біду.
«Якщо людина стала свідком нещасного випадку, потрібно уникати паніки та хаотичних дій. В першу чергу, необхідно оцінити обстановку, зателефонувати в Службу порятунку за номером 101, передати координати місця події і пояснити ситуацію, яка виникла. Для надання допомоги можна використовувати будь-які підручні засоби (ремінь, палиця, мотузка, поводок для собак) чи допомогти, витягуючи людину рукою. Головне – пам’ятати, що постраждалий може бути в стані шоку, панікувати, і рятуючись, може потягнути рятівника за собою. В такому разі найкраще було б знайти будь-яку плаваючу річ, щоб покласти її між собою та потопаючим. Діставши потерпілого з води, потрібно відповзти від пролому на найбільш безпечну відстань та, за необхідності, надати першу домедичну допомогу», – зазначають столичні рятувальники.
Нагадаємо, що з початку зимового періоду на водних об’єктах столиці врятовано 20 чоловік та ще, на превеликий жаль, 5 осіб загинуло.
Шановні кияни та гості столиці! Пам’ятайте, що в такий зимовий період, коли відбувається різка зміна температури повітря, лід є особливо небезпечним і підступним для прогулянок та риболовлі. Бережіть своє життя та здоров’я!

За інформацією Оболонського РУ ДСНС України в м Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку