Головна  →  Новини  →  2 лютого 2017

Інформація про підсумки роботи відділу торгівлі та споживчого ринку за 2016 рік

Торговельне обслуговування населення Оболонського району здійснюють 696 стаціонарних об’єктів торгівлі по продажу продовольчих та непродовольчих товарів, 335 підприємств ресторанного господарства, 11 підприємств ринкової мережі.

В 2016 році в районі відкрито 7 продовольчих магазинів, з них 2 супермаркети, 3 заклади ресторанного господарства.

Відкриття сучасних прогресивних закладів торгівлі, адаптованих до світових стандартів, які застосовують високотехнологічні форми обслуговування - торгові центри, супер-гіпермаркети - дало можливість забезпечити населення району торговельними площами на 1000 чоловікбільше як у 2 рази, відповідно діючих нормативів. 

Основний показ­ник розвитку галузі – товарообіг, який в 2016 році очікується до 16 500 млн.грн. За показником обсягу обороту роздрібної торгівлі Оболонський район займає 1 місце по місту Києву.

662 об’єкти побутового обслуговування надають свої послуги мешканцям району. У 2016 році відкрито 32 підприємства побутового обслуговування, це – перукарні, послуги по догляду за тілом людини, послуги хімчистки, прання білизни, технічне обслуговування та ремонт автомобілів та інші індивідуальні послуги.

Реалізація побутових послуг за рік складає 336,8 млн. грн.

Важливу роль у забезпеченні населення продовольчими та непродовольчими товарами продовжують займати ринки. На території району функціонує 11 ринків загальною площею 17,4452 га та загальною кількістю торговельних місць - 8023 од. Сьогодні ринки вирішують важливі соціальні та економічні завдання: стабілізують ринок праці та дають населенню нові робочі місця.

Для більш повного задоволення населення продуктами харчування за доступними цінами в 2016 році в районі проведено 90 сільськогосподарських ярмарків, до участі в яких залучались безпосередньо товаровиробники сільськогосподарської продукції та підприємства харчової та переробної промисловості з різних регіонів України. Так, в 2016 році в ярмарках взяли участь 7230 учасників та реалізовано 9086,8 тонн продукції.

Районні ярмарки проводяться щосуботи та щочетверга, а також 2 рази на місяць по п’ятницям в смт. Пуща Водиця та по неділям с. Водогін, і задовольняють потреби населення району плодоовочевою продукцією та іншими продовольчими товарами в повній мірі.        

З 1 серпня по 1 вересня 2016 року в Оболонському району в торгових центрах «Дрім Таун», «Караван» та «Епіцентр» проведено шкільні ярмарки по продажу товарів для школярів. 

Крім того, райдержадміністрацією організовано участь підприємств торгівлі в міському ярмарку по продажу товарів для садівників, городників та фермерів на вул. Ревуцького.

На весняно-літній період 2016 року була розгорнута мережа об’єктів дрібнороздрібної торгівлі по продажу морозива, прохолоджувальних напоїв, плодоовочевої продукції та баштанних культур.

Проводились обстеження нових об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування. Надавалась консультативна та методична допомога суб’єктам господарювання щодо дотримання чинного законодавства, що регулює їх діяльність.

Проведено конкурс серед суб’єктів господарювання сфери побутового обслуговування на звання «Зразковий в Оболонському районі  м. Києва» та «Зразковий в місті  Києві». На розгляд комісії подано 5 підприємств побуту на звання «Зразковий в Оболонському районі  м. Києва» та 4 на звання «Зразковий в місті  Києві».

За інформацією відділу торгівлі та споживчого ринку

Перейти до спискуВерсiя для друку