Головна  →  Новини  →  13 лютого 2017

В Оболонському районі вшанували воїнів-інтернаціоналістів

В Оболонському районі вшанували воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого 2017 року виповнюється 28 років відтоді, як радянські війська залишили територію Афганістану. Саме в цей день українці вшановують пам’ять загиблих воїнів та віддають данину всім, хто виконував інтернаціональний обов’язок в «гарячих» точках світу.

Напередодні свята, в Оболонському районі відбулися урочисті заходи.

Так, 12 лютого 2017 року, за ініціативи Спілки ветеранів Афганістану та підтримки Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації у сквері за  адресою: вул. Олександра Архипенка, 7/5 відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-патріотам України. В урочистостях взяли участь: голова Оболонської райдержадміністрації Олександр Цибульщак, голова Оболонської районної спілки ветеранів Афганістану Вадим Марченко, депутат Київської міської ради Володимир Старовойт, представники громадських організацій, воїни-інтернаціоналісти, родичі загиблих в АТО українських воїнів, мешканці району.

З 10:30 до 14:00 всі бажаючі відвідали кладовища міста, де поховані воїни-інтернаціоналісти та поклали квіти на могили.

О 14:00  відбулась святкова зустріч керівництва Оболонської райдержадміністрації з батьками та вдовами загиблих в афганській війні.

«Мабуть ще не загоїлись рани, і досі болять серця, коли згадуєте ті події, загиблих друзів та побратимів. Вони назавжди залишаться в наших серцях.

Хочу щиро подякувати Вам за те, що вижили і не зламались, знайшли в собі сили міцно стати на ноги, знайти своє місце в нашому нелегкому сьогоденні, бути активними, допомагати у вихованні школярів, підтримувати матерів, вдів і дітей своїх полеглих товаришів, займатись волонтерською діяльністю, допомагаючи нашим військовим в зоні АТО. Багато ваших побратимів сьогодні разом з іншими патріотами України захищають територіальну цілісність нашої Батьківщини на сході країни» - зазначив голова району Олександр Цибульщак.

Після офіційної частини воїнам-інтернаціоналістам, матерям та вдовам загиблих в афганській війні було вручено подяки та подарунки.

Під час заходів присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять воїнів, які загинули під час виконання інтернаціонального обов’язку, та полеглих героїв-патріотів України, які відстоювали цілісність нашої Батьківщини в боях з окупантами на сході нашої держави.

 

ФОТОАЛЬБОМ

Перейти до спискуВерсiя для друку