Головна  →  Новини  →  21 лютого 2014

Великому Кобзарю присвячується

Великому Кобзарю присвячується

За ініціативи голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації  В.І. Антонова в приміщенні Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації відкрилася виставка художніх робіт учнів Дитячої школи мистецтв № 5 та Дитячої художньої школи № 3, переможців  щорічних Всеукраїнських конкурсів «Об’єднаймося ж, брати мої!», присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. На виставці представлено близько 40 робіт талановитих учнів, а саме:   Шкіри Юлії, Атаманюк Анни,  Подольського Олександра, Зозулі Олексія, Козаренко Ольги, Шандибило Любові, Тищенка Нестора, Дєордієва Дмитра та інших. Діти у своїх роботах передали неповторний світ поезії та власне сприйняття творів Великого Кобзаря. Більшість із них – це композиції – ілюстрації до творів Тараса Шевченка «Сон», «На панщині пшеницю жала», «Мені тринадцятий минало», «Катерина», «Мар’яна–черниця», «Було колись в Україні ревіли гармати». Рівень виконання робіт, їх якість високо оцінена на всеукраїнських та міських конкурсах.

ПЕРЕГЛЯД ФОТО

При відвідуванні виставки голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Василь Іванович Антонов висловив своє захоплення кожною дитячою роботою, в яку вкладено частинку дитячої душі, пронизаної шевченківським словом та глибиною змісту його творів. «Упевнений, що кожна людина, а особливо дитина, яка цитує Великого Кобзаря, засвідчує свою палку любов до рідної землі, до свого народу, до рідної України». Виставка є справжньою скарбницею талантів. Дивлячись на розмаїття малюнків, перехоплює дух від яскравих кольорів. Діти зуміли створити справжню незабутню феєрію, яка стала доказом їх творчого обдарування. Можливо, для когось ця виставка стане своєрідною «путівкою в життя», у когось з'явиться стимул для творчого розвитку, допоможе комусь із дітей знайти себе в майбутньому житті, реалізувати свої творчі мрії та отримати справедливе визнання. Експозицію виставки поповнили підбірки книг та ілюстрацій про Т.Г.Шевченка.

Виставка триватиме протягом місяця. Запрошуємо відвідати виставку, присвячену 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

 

 Обніміте ж, брати мої,

Найменшого брата –

 Нехай мати усміхнеться,

 Заплакана мати.

 Благословить дітей своїх

 Твердими руками

 І діточок поцілує

 Вольними устами.

 І забудеться срамотня

 Давняя година,

 І оживе добра слава,

 Слава України.

 І світ ясний, невечірній,

 Тихо засіяє…

 Обніміться ж, брати мої.

 Молю вас, благаю!

 

 Т.Г.Шевченко

 

 (І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм в Україні і не в Україні моє дружнєє посланіє)

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку