Головна  →  Новини  →  21 квітня 2017

Київрада затвердила новий порядок набуття прав на землю із земель комунальної власності міста

20 квітня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили порядок набуття прав на землю із земель комунальної власності в місті Києві. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Документ встановлює особливості користування земельними ділянками комунальної власності територіальної громади Києва, спрощує та удосконалює процедуру проходження документів у Київраді. Також Порядок полегшить процедуру подачі до Київської міської ради і розгляд нею та її структурними підрозділами і виконавчими органами заяв на одержання документів дозвільного характеру в сфері земельних відносин.

“Сьогодні у Києві існує проблема, коли землекористувачі отримують на руки проект договорів оренди, йдуть до нотаріуса і місяцями чекають, коли цей документ підпише мер. Між нотаріусом і мером придумують «фільтр» із декількох чиновників. Тому підписання договору і затягується. Внаслідок цього люди навіть у відведені для підписання 9 місяців не встигають оформити документ. Тепер встановлені і більш жорсткі терміни оформлення документів. А також відповідальні чиновники за їх дотримання щодо підписання договорів оренди”, - зазначила депутат Київради Тетяна Меліхова.

Окрім того, документ приводить у відповідність до чинного законодавства процедуру приватизації земельних ділянок, які перебувають у користуванні громадян, процедуру передачі орендарем земельної ділянки та поновлення договору оренди земельної ділянки тощо.

Рішення підтримали 65 депутатів.

Перейти до спискуВерсiя для друку