КМДА Київська міська державна адміністрація


18 травня 2017

День вишиванки відзначили в Оболонській райдержаміністрації

День вишиванки відзначили в Оболонській райдержаміністрації

У четвер, 18 травня, українці відзначають День вишиванки, всеукраїнське свято, покликане зберегти традиції носіння національного одягу.

Вишиванка для українців – могутній символ благополуччя в родині, а свято вишиванки символізує національну єдність.

Здавна вважалося, що сорочка, вишита кольоровими нитками та прикрашена візерунками, приносила успіх та служила оберегом для господині чи господаря. Цей національний одяг носять чоловіки, жінки та діти. В наш час вишиванка вийшла з повсякденної форми одягу, проте її надягають на свята або визначні дати.

Ідею акції Всесвітній день вишиванки в 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк.

Протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, у ньому почала брати участь українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Приєднатись до відзначення Дня вишиванки вирішили і працівники Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації. Більшість працівників на роботу вийшли у вишиванках. Піднесений настрій панував в адміністрації, створюючи атмосферу свята та єдності.

 

ФОТОАЛЬБОМ

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.