Головна  →  Новини  →  13 березня 2014

“Шевченка геній надихає нас”

“Шевченка геній надихає нас”

З нагоди відзначення 200 - річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка 7 березня 2014 р. у Дитячій школі мистецтв № 5 (вул.Малиновського, 11-В) відкрилася художня виставка“Шевченка геній надихає нас”.   

Юні художники  звернулися до тем, які є домінантними в творчості  Тараса Шевченка - любов до рідного краю, оспівування жіночої долі та козацького духу, філософські роздуми про Україну та її майбутнє. Поетичні строки Кобзаря стали епіграфом для багатьох представлених робіт: “Ой стрічечка до стрічечки, Мережаю три ніченьки”, “Зацвіла в долині червона калина”, “ Живе Україна героїв любов’ю"...  

Творчість Т.Г.Шевченка не тільки надихає, а й спонукає молодь  на роздуми про об'єднавчі для всіх українців цінності — родинний дух, народні традиції, віру. Саме цим темам присвячені масштабні роботи Амбарцумової Маріам, Мась Діани, Горбунова Олександра. Особливу увагу привертають до себе, вражаючи за філігранністю виконання, ілюстрації Анастасії Данько, створені за мотивами  творів Т.Г. Шевченко “Лілея” та “Утоплена”.

Музичним обрамленням виставки став виступ ансамблю бандуристів Дитячої школи мистецтв № 5 “Музика Землі” та його солістів (художній керівник - Ганна Козлова). Музичні композиції на слова Шевченка, мов камертон, налаштували присутніх на сприйняття образного матеріалу. 

Виставка учнів художнього відділення школи, присвячена ювілею Великого Кобзаря, стала свідченням наполегливої роботи  викладацького складу по формуванню у  вихованців не тільки майстерності, а й  високої національної свідомості.

ПЕРЕГЛЯД ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку