Головна  →  Новини  →  22 червня 2017

Київрада зберегла ставку паркувального збору до кінця року

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до встановлення місцевих податків і зборів у місті Києві. Про це повідомляє прес-служба Київради.

“Суть цього рішення – зберегти ставку паркувального збору на сьогоднішньому рівні до кінця поточного року. Необхідність збереження цієї ставки обумовлена наступним: на сьогодні Верховною Радою України у першому читанні прийнято законопроект щодо реформування сфери паркування. Цей законопроект дозволить забезпечити надійний та дієвий механізм притягнення водіїв до сплати паркувального збору. Закон може бути прийнятий і запрацювати у повному обсязі до кінця 2017 року, відповідно ми зможемо навести лад у паркуванні і сплаті за паркування”, - зазначив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, на фоні підняття комунальних тарифів та планів підвищити тариф на перевезення у пасажирському транспорті, у міста є можливість зберегти ставку паркувального збору на теперішньому рівні. Таким чином, до ставки відповідного збору з 1 липня по 31 грудня 2017 року застосовується понижувальний коефіцієнт — 0,5, замість раніше запланованого— 0,75.

Відповідне рішення підтримали 89 депутатів.

Перейти до спискуВерсiя для друку