Головна  →  Новини  →  22 червня 2017

Київ розробить власне програмне забезпечення, щоб відмовитись від російського

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення, яке передбачає вжиття заходів з кібербезпеки. Про це повідомляєпрес-служба Київради.

Відповідний документ забороняє використання програмного забезпечення та телекомунікаційного обладнання, що розроблено і виготовлено російськими компаніями. Дана заборона поширюється на місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та комунальні підприємства, установи й організації. Також забороняється використання ПЗ країни-агресора для закупівель.

Натомість, відповідно до рішення, протягом цього року виконавчий орган Київради (КМДА) має розробити і впровадити вітчизняні програмні продукти, якими будуть користуватися органи місцевої влади та комунальні підприємства.

“Усе частіше об’єктами кіберзлочинів та кібератак стають урядові та приватні веб-сайти, інформаційні ресурси фінансових установ, підприємств транспорту та енергозабезпечення, державних органів. Тому цим рішенням ми забороняємо здійснювати державні закупівлі та протягом 2017 року припинити використовувати програмне забезпечення та телекомунікаційне обладнання, розроблене чи виготовлене державою-агресором. А також державами та особами, стосовно яких діють санкції, прийняті на національному або міжнародному рівні внаслідок агресії щодо України», – розповів автор рішення депутат Київради Володимир Бондаренко.

Відповідне рішення підтримали 90 депутатів.

 
Перейти до спискуВерсiя для друку