Головна  →  Новини  →  23 червня 2017

У Києві створять єдину інформбазу договорів оренди комунальних земельних ділянок

22 червня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати створили єдину інформаційну базу договорів оренди земельних ділянок комунальної власності територіальної громади міста Києва. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Відповідно до рішення, буде створено програмний модуль «Інформаційна база договорів оренди земельних ділянок комунальної власності територіальної громади міста Києва» та інформаційний шар «Землі комунальної власності територіальної громади міста Києва». Адміністратором зазначеної системи буде КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр».

“Таку інформаційну базу необхідно створити, оскільки наразі відсутня єдина система, яка б містила загальну інформацію про земельну ділянку із зазначенням кадастрового номера, її адресу та площу. Також немає даних про строк дії договору оренди земельної ділянки чи самого орендаря. Так само відсутня інформація щодо ставки орендної плати, наявності або відсутності заборгованості Відтак, кияни позбавлені можливості мати узагальнену картину розвитку земельних відносин у столиці”, - зазначила співавтор відповідного рішення Ольга Балицька.

Поєднання в одній системі даних щодо земельних ділянок комунальної власності, які перебувають в оренді, є необхідним фундаментом для розробки реформи у сфері земельних відносин.

Створення та функціонування інформаційної бази буде фінансуватись у межах обсягу видатків, передбачених Комплексною міською цільовою програмою «Електронна столиця» на 2015 -2018 роки.

Передбачається, що система забезпечуватиме відкритий доступ територіальної громади міста Києва до бази даних договорів оренди земельних ділянок комунальної власності, а також створюватиме умови для громадського контролю. Це допоможе зменшити кількість порушень законодавства у сфері земельних відносин.

Рішення підтримали 70 депутатів.

Перейти до спискуВерсiя для друку