Головна  →  Новини  →  26 червня 2017

Вітаємо учнів Оболонського району - призерів найпрестижнішої міжнародної олімпіади наукових та мистецьких проектів «GENIUS Olympiad 2017»!

 З 12 по 17 червня 2017 року на базі університету міста Освего (штат Нью-Йорк, США) відбулася щорічна Міжнародна олімпіада наукових та мистецьких проектів  «GENIUS Olympiad 2017». Цього року Україну представляли учні Оболонського району м.Києва, дійсні члени МАН Іванченко Микола та Бутенко Євгеній, переможці національного етапу конкурсу «Intel Еко-Україна 2017».  

Олімпіада "Genius" - щорічна міжнародна університетська олімпіада, яка заснована Oswego State University of New York (SUNY) і традиційно проводиться у другій половині червня для випускників шкіл за сприянням The Terra Science and Education Foundation. Олімпіада складається з декількох етапів і виявляє не лише талановитих і успішних учнів, але і надає можливість молоді з різних країн поділитися своїм першим науковим досвідом.

Учень 11-А класу школи №225 Іванченко Микола на найвищому рівні, блискуче захистив свій проект на тему «Виробництво адсорбента для нафти та нафтопродуктів у водному середовищі на основі гідрофобізованого вспученого перліту»  та завоював золоту медаль, здобувши І місце в номінації «Наука» серед учасників з 69 країн світу (близько 1200 учнівських проектів); учень школи №9 Бутенко Євгеній  здобув  IV місце.

Окрім медалі, Микола отримав грант на навчання в університеті, в якому й відбувалася олімпіада - Oswego State University of New York (SUNY  та запрошення на ще один міжнародний науковий конкурс у Тунісі «І-Fest», куди він потрапить одразу на фінальний етап.

Вся шкільна громада Школи №225 висловлює щиру ПОДЯКУ всім, хто підтримав юного науковця.

Щиро вітаємо Іванченко Миколу і Бутенко Євгенія, які завдяки власним ґрунтовним та інноваційним дослідженням та їх успішній презентації досягли таких високий результатів! Бажаємо їм невичерпних творчих сил, впевнено й сміливо йти до нових здобутків і досягнень!

Інформація на сайті МАН: посилання

Інформація на сайті МОН України: посилання

 

За інформацією управління освіти 

1
2
3
4
Перейти до спискуВерсiя для друку