Головна  →  Новини  →  25 липня 2017

Для залучення більшої кількості учасників продовжено терміни подання документів на конкурс директорів шкіл і садочків – Ганна Старостенко

На початку серпня розпочинається перший обов’язковий конкурсний відбір керівників садочків і шкіл столиці, покликаний обрати директорами закладів не просто хороших фахівців, педагогів, а й високопрофесійних менеджерів. Терміни подання документів до участі в конкурсі продовжено до 31 липня. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко.

«Три роки тому Київ став першим містом, де впровадили відкритий конкурсний відбір на заміщення вакантних посад керівників шкіл і садочків. Цьогоріч внесено зміни в процес відбору кандидатів, тож, він став більш прозорим і головне – обов’язковим. Щоб мати можливість розглянути якомога більшу кількість претендентів, було вирішено продовжити подання документів ще на тиждень – до 31 липня включно», – повідомила заступник голови КМДА.

За її словами, перші етапи конкурсного відбору розпочинаються вже 1 серпня з вивчення конкурсною комісією поданих документів, мотиваційного листа, перспективного плану розвитку навчального закладу, у якому хоче працювати претендент. 2 й 3 серпня усі кандидати зможуть презентувати та захистити перед конкурсною комісією своє бачення розвитку обраного навчального закладу. Також усі претенденти пройдуть тестування на визначення психологічної готовності майбутнього керівника до роботи на посаді. 15 та 16 серпня комісія визначить переможців конкурсу.

«Наразі 24 загальноосвітні навчальні заклади та 17 садочків чекають своїх нових керівників. Після обрання конкурсною комісією претендентів, їхню кандидатуру також погоджує Департамент освіти, молоді та спорту, голова РДА, та постійна комісія Київської міської ради. Результати відбору будуть оприлюднені на Єдиному веб-порталі територіальної громади Києва. Дуже сподіваюся, що цього року ми призначимо прогресивних освітніх менеджерів, які щиро захоплені своєю справою», – резюмувала Ганна Старостенко.

Зазначимо, що цьогорічний відбір кандидатів на посаду керівників ЗНЗ та ДНЗ здійснюватиметься із залученням представників Київської міської ради, об’єднань батьків, педагогічних колективів і районних держадміністрацій.

Докладніше – за посиланням.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку