Головна  →  Новини  →  26 липня 2017

28 липня в столиці відбудеться акція «#людинаНЕтовар», присвячена Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми

28 липня з 17:00 біля ст. м. «Майдан Незалежності» перед скульптурою «Архистратиг Михаїл» відбудеться соціально-інформаційна акція «#людинаНЕтовар», присвячена  Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми.

Мета заходу – підвищення поінформованості широкого загалу щодо існуючих у суспільстві ризиків потрапляння у рабство, небезпеки від ганебного явища торгівлі людьми. Висвітлення проблеми трафікінгу.

Учасники акції: студенти КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого, актори студії Київського Академічного театру ляльок; спеціалісти 10 районних у м. Києві держадміністрацій, відповідальні за проведення процедури встановлення статусу особи, що постраждала від торгівлі людьми; представники партнерських громадських організацій і соціальних служб столиці; волонтери.

У рамках акції передбачається інформаційний перфоманс, створений акторами та режисерами студії при Київському Академічному театрі ляльок та незалежними митцями, виставка дитячих робіт «Будь обережним! Торгівля людьми – це може трапитися з кожним!», експрес-опитування щодо поінформованості громадян про проблему торгівлі людьми, консультативний куточок за участю фахівців у сфері протидії торгівлі людьми та інше.

Подія фокусується на актуальних проблемах і тенденціях цієї теми в Україні, що набули гучності протягом останніх років. Серед них – тема кур’єрів-експедиторів і примусова військова служба.

Захід організовано Службою у справах дітей та сім’ї виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у співпраці з громадською організацією «Фундація «Гармонізоване суспільство», міжнародною громадською організацією «Кампанія А21» і Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді в рамках проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні» за підтримки Міністерства соціальної політики, Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Уряду Канади.

 

Довідково.

Торгівля людьми – це особливо небезпечне явище, яке є грубим порушенням прав людини і визнане серйозним злочином на міжнародному рівні.

Сьогодні масштаби цієї злочинної діяльності набули вражаючих розмірів: за оцінками експертів, торгівля людьми за своїми наслідками стоїть на третьому місці після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.

Україна – це країна походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми. Зростає також проблема внутрішньої торгівлі людьми. За даними дослідження, проведеного на замовлення МОМ, 27 млн людей перебувають у рабстві в усьому світі. Понад 160 тис. українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. Це робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства у Європі. Торгівля людьми не має географічних кордонів, вона існує серед усіх рас, класів і релігій. Її наслідки несуть загрозу життю та здоров’ю особи, завдають психологічної травми. Протидія цьому ганебному явищу сьогодні є одним із загальносвітових напрямів суспільного розвитку.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку