Головна  →  Новини  →  26 липня 2017

Деякі питання застосування санкцій по акцизному податку

Головне управління ДФС у м. Києві інформує, що Державною фіскальною службою України розроблено Рекомендації щодо застосування санкцій за здійснення операцій з реалізації пального без реєстрації платником акцизного податку та за порушення порядку реєстрації акцизних накладних / розрахунків коригування до акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних, а також неподання податкової звітності, інших санкцій в частині акцизного податку, притягнення до адміністративної відповідальності (далі – Рекомендації).

Рекомендації запроваджуються з метою забезпечення належного застосування штрафу за здійснення операцій з реалізації пального без реєстрації платником акцизного податку (п. 117.3 ст. 117 Податкового кодексу України та за порушення порядку реєстрації акцизних накладних / розрахунків коригування до таких акцизних накладних в ЄРАН (ст. 1202 ПКУ), а також неподання податкової звітності, інших санкцій під час контролю за справлянням акцизного податку, притягнення до адміністративної відповідальності.

Податкові консультації щодо відповідальності платників податків за зазначені вище порушення слід застосовувати у частині, що не суперечить  зазначеним Рекомендаціям.

 

Лист ДФС України від 13.05.2017 №11856/7/99-99-12-03-03-17 "Про надання рекомендацій"

 

Управління комунікацій Головного управління ДФС у м. Києві

 

Перейти до спискуВерсiя для друку