КМДА Київська міська державна адміністрація


19 серпня 2017

Фестиваль «Княжа родина/ Regio genus» в Софії Київській

8-10 вересня в Національному заповіднику «Софія Київська» пройде перший історичний фестиваль для всієї родини. Просто неба у самому серці  Києва, відвідувачі зможуть доторкнутися до мистецтва, яке, як і наша тисячолітня Свята Софія, пройшло крізь віки.

Кожен фестивальний день буде наповнений окремою програмою, яка обіцяє вразити найвибагливіших. На відвідувачів чекають концерти, майстер-класи, квести, театральні перформанси, кінопокази, виставки візуального мистецтва, тематичні екскурсії та лекторії. Працюватиме кілька тематичних локацій, спеціально облаштована зона відпочинку, фотозона та фудкорт.  Обов’язково задіють Золоті ворота: там влаштують костюмовану екскурсію, а також масштабне театралізоване дійство.

Загалом, організатори підготували близько 50 подій для дорослих та малечі. Відкриватиме фестивальний уікенд концерт Національного президентського орекстру на подвір’ї Софії Київської. В інші дні на концертному майданчику виступлять відомі колективи, серед яких - «Хорея козацька» та «POTIRION». У виконанні останніх у Софійському соборі пролунає візантійська церковна монодія.

На лекторіях та тематичних екскурсіях усіх охочих чекають вражаючі факти та відповіді на питання, дізнавшись які легше розуміти сучасність та вплинути на майбутнє. А для наймолодших знайок проведуть освітньо-пізнавальні програми та історичні квести. Все, як у справжньому пригодницькому фільмі: ребуси, шифри, логічні загадки, карти-схеми… Хлопці та дівчата потримають в руках смальту, якій майже 1000 років, дізнаються секрети підземних ходів, шукатимуть давньоруські скарби та золото гетьмана. Малечі розкажуть інформацію, яку не почуєш на уроках історії: що потайки писали на стінах Софії, без чого не обходилась валіза членів князівської сім’ї, коли ті вирушали у далекі мандрівки та багато іншого.

Крім того, відома українська дизайнерка Голда Виноградська презентує нову колекцію одягу з елементами вбрання київського середньовіччя. Тож гостей «Княжої родини» чекає навіть знайомство з модними трендами. А в один з вечорів, коли заповідник вкриють м’які сутінки, під відкритим небом влаштують показ сенсаційного фільму-розслідування про таємниці саркофагу Ярослава Мудрого та історію повернення останків князя в Україну.

Фестиваль «Княжа родина/ Regio genus» - це унікальна подія, яка об’єднає історію, музику та візуальне мистецтво у місці, де починалася  Україна та Європа.

Вартість квитка на один фестивальний день становить 150 гривень для дорослих та 50 гривень для дітей. У ціну включено всі активності протягом одного дня, а також вхід до музеїв на території Національного заповідника «Софія Київська».

Детальна програма – на сайті та офіційній Facebook-сторінці фестивалю. Програма може змінюватися.

Додаткова інформація за телефоном: (044) 278 44 83

Місце проведення: м. Київ, вул. Володимирська, 24 Національний заповідник «Софія Київська»

Сайт: http://n.sophiakievska.org/uk

Офіційна сторінка у facebook: https://www.facebook.com/regio.genus

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.